Teknisk Projektledare till Mared SustainTech!

Teknisk Projektledare till Mared SustainTech!
03/03/2023

Vill du bidra till en hållbar omställning inom industrin? Värdesätter du en familjär stämning på arbetsplatsen? Vill du ansvara för Mareds största projekt? Då är rollen som Resande Projektledare till Mared SustainTech något för dig!

Om Mared Group:
”Mared Group är en familjeägd koncern med bas i Huskvarna men har även verksamhet i Tidaholm. Resan startade på 60-talet och idag är vi fem bolag med verksamhet inom bland annat träbearbetning, återvinning/bioenergi och automation. 

Mared SustainTech levererar nyckelfärdiga lösningar inom energieffektivisering och återvinning till bland annat sågverk, massabruk, kraft- och värmeanläggningar, pelletsproduktion och återvinningsbolag. Vi är med hela vägen från idé via projektledning, uppbyggnad, driftsättning till lönsam anläggning.
Vi har satt en stark tillväxtplan för de närmaste fem åren och vi fyller nu på vår organisation med ytterligare kompetens för att fortsätta resan framåt!” 

Om rollen som Resande Projektledare:
I rollen som Resande Projektledare kommer du initialt ansvara för Mareds största projekt som rör en komplett anläggning för biproduktshantering till Södra Skogsägarna i Värö. Du kommer ansvara för tidsplan, säkerställa att budget och resultatmål uppnås samt för resursplanering av projektet.

På sikt kommer du bli tilldelad projekt när ordern är skapad och ansvara för det till projektets avslut. Under projektets gång hanterar du dialog med kollegor, kund, underleverantörer och andra intressenter för att driva projektet framåt. På sikt kommer du hantera flera projekt parallellt, framför allt i Sverige men övriga Norden och Europa kan förekomma. Då Mared SustainTech sätter upp anläggningar och produktion hos kund krävs det att du är på plats på site för att koordinera och följa upp driftsättning och montage. Du tillhör projektorganisationen tillsammans med ett par andra projektledare och rapporterar till Projektchefen. Internt har du ett tätt samarbete med sälj och stödfunktioner i Mared BizServices såsom ekonomi och order. Projektdokumentationen och administrationen görs i MS Projects och Microsoft Teams. 

Om dig:
För att lyckas i rollen som Resande Projektledare har du sannolikt drivit projekt inom industrin tidigare. Alternativt har du varit t.ex. Montageledare och på så sätt ansvarat för att driva montaget framåt. Du kan också ha varit verksam inom byggbranschen och på så sätt drivit projekt. Du har en djup teknisk förståelse för mekanik, hydraulik, flöden och optimeringar antingen från studier eller arbetslivserfarenhet.

Vidare ser vi att du är kommunikativ för att hantera dialogen med intressenterna i projekten, initiativtagande för att driva projekten framåt samt strukturerad för att säkerställa att tidsplan, budget och ekonomiska kraven uppfylls. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Driva projekten framåt.
  • Ansvara för tidsplan, budget och resurser i projekten.
  • Ansvara för dialog med kund, underleverantörer och andra intressenter så som montageledare och tekniker.
  • Besöka site för att säkerställa kvalitet och fånga upp avvikelser.  

Viktigt för rollen:

  • Erfarenhet av att driva projekt inom industrin alternativt varit involverad i projekt och starkt pådrivande i en roll som tex Montageledare.
  • Djup teknisk kunskap.
  • Att du är initiativtagande och kommunikativ och strukturerad.
  • B-Körkort samt Svenska och Engelska i tal och skrift.

Varför Mared SustainTech?
Mared SustainTech har större orderingång än någonsin och som grupp har Mared Group en femårsplan att dubblera omsättningen. Nu förstärker de organisationen med en Projektledare för att ta sig an initialt befintliga projekt och på sikt projekt som ligger i uppstartsfas. 

Vill du arbeta med hållbarhetsrelaterade frågor i en innovativ bransch tillsammans med andra som vill göra skillnad för vår miljö ska du söka till Mared SustainTech! 

Praktiska detaljer:
Placering: Huskvarna med omnejd. Möjlighet att vara på kontoret ca två dagar i veckan och resa till site med ca 50-60 övernattningar per år.
Omfattning: Heltid.
Start: Enligt överenskommelse.
Lön: Fast, enligt överenskommelse.

Låter rollen som Resande Projektledare till Mared SustainTech intressant? Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma till att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum, skicka in din ansökan redan idag!
 

Ansök här

Ansök här

Emilia Andersson

Sr. Sales & Search Associate

Emilia@needo.se
+46739365624
Arbetsgivare
Mared SustainTech AB

Stad
Huskvarna

Antal tjänster
1

Referensnummer
310294