Teknisk Projektingenjör till MAX/AGV!

Teknisk Projektingenjör till MAX/AGV!
05/29/2023

Har du en teknisk bakgrund och har erfarenhet av konfigurering av hård- och mjukvara? Vill du arbeta i projektform och ha möjlighet att besöka kunder över hela världen? Är du kommunikativ och strukturerad? Då kan tjänsten som Projektingenjör hos MAXAGV vara rollen för dig!

Om MAXAGV
”MAXAGV designar, utvecklar, levererar och ger support till marknadens modernaste förarlösa/operatörslösa automationslösningar med mobila robotar till framsynta producerade och distribuerande företag. Bakom företagets succé finns egenutvecklade hård-och mjukvaruprodukter, såsom automatiska transport-och lagersystem, som används av kunder i hela världen i de flesta branscher.

MAXAGV är i europeisk toppklass, med en stark bas i Skandinavien och med flera kunder ute i Europa, Nordamerika och Asien. Typiska kunder är Nestlé, Volvo, Sandvik, AstraZeneca, Arla, Heinz, Tempur, VW, Jaguar, Pfizer, Orkla och DHL. Idag arbetar cirka trettio personer inom verksamheten med varierande senioritet och kunskap i branschen. Det som kännetecknar teamet är omtänksamhet och kulturen präglas av gemenskap och prestigelöshet”.

Om tjänsten som Projektingenjör
Som Projektingenjör kommer du att arbeta parallellt med projekt i olika faser tillsammans med exempelvis Säljare, Projektledare, Utvecklare, Konstruktörer och Tekniker. I rollen blir du tidigt involverad i processen där du som teknisk expert stöttar säljare vid kundmöten och undersöker möjligheter och layout för önskad lösning hos kunden. I Auto-CAD ser du över krav och dimensionering samtidigt som du driver dialog internt för att lösa eventuella utmaningar. När andra projektdeltagare tagit fram anpassad hård-och mjukvara är det ditt ansvar att säkerställa konfigurationen mellan dessa och MAXAGVs transport – och lagersystem, först via simulering och därefter i synk med utrustningen.

Vidare kommer du vara med och redovisa lösningen för kund i MAXAGVs lagermiljö samt ta action på eventuella justeringar som behövs göras. På sikt kommer du även besöka kunden för att utbilda, installera och driftsätta lösningen. Löpande under projektens gång ansvarar du för din del av dokumentationen och framtagande av kundspecifika manualer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Rita layout i Auto-CAD och konfigurera transport- och lagersystem (Max).
• Testa systemet först i simulerad miljö och därefter ihop med utrustning
• Driftsätta systemet ute hos kund.
• Skriva kundanpassad manual och utbilda kund.
• Införa tillägg/uppdateringar i befintliga installationer.
• Dokumentera utfört arbete.

Om dig
Vi söker dig som har en teknisk utbildningsbakgrund och/eller arbetslivserfarenhet inom exempelvis industri där du fokuserat på mekatronik, automation, produktionsteknik, utveckling och/eller programmering. Du har en kreativ ådra för att hitta lösningar, kanske har du automatiserat något i ditt hem eller samlat på dig arbetslivserfarenhet kopplat till konfigurering mellan robot, maskin och/eller system. Du har behärskar ritningsläsning och har tidigare erfarenhet av CAD-verktyg (MAXAGV använder Auto-CAD). Eftersom du kommer att arbeta i globala projekt är det vidare väsentligt att du behärskar svenska så väl som engelska flytande i tal och skrift. Du innehar B-körkort och har möjlighet att resa och övernatta i tjänsten.

Som person söker vi dig som är kommunikativ och initiativtagande då du hos MAXAGV kommer orientera dig fram i organisationen för att driva relevanta dialoger framåt och ta action på de frågeställningar som behöver tas vid. Vidare söker vi dig som är ansvarstagande, noggrann och strukturerad samt som är mån om att fokusera på lösningar istället för problem. Med din förståelse för helheten har du även ett gott tålamod och en trygghet i din framtoning.

Viktigt för tjänsten är:

• Teknisk utbildningsbakgrund och/eller arbetslivserfarenhet inom exempelvis industri där du fokuserat på mekatronik, automation, produktionsteknik, utveckling och/eller programmering.
• Flytande språkkunskaper i svenska och engelska samt B-körkort.
• God datorvana och erfarenhet av CAD-verktyg, gärna Auto-CAD.
• Möjlighet att resa och övernatta i tjänsten vid behov.
• Att du är kommunikativ, ansvarstagande och noggrann.

MAXAGVs erbjudande
MAXAGV erbjuder en variationsrik tjänst där du får möjlighet att arbeta efter frihet under ansvar. Du kommer att bli en del av en god arbetskultur och få tillgång till ett eget arbetsrum. Du kommer till ett team bestående av kompetenta och engagerade kollegor som gärna delar med sig av kunskap och erfarenheter. Vidare erbjuds fina förmåner i form av bland annat privat sjukvårdsförsäkring, flextid och tillgång till gym på kontoret.

Övrigt
Omfattning: Heltid, 100%.
Placering: Mölndal.
Start: Enligt överenskommelse.
Lön: Enligt överenskommelse.

Finner du rollen som Projektingenjör hos MAXAGV intressant? Då ser vi på Needo fram emot att höra ifrån dig. Urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

Ansök här

Frida Bengtsson

Search Associate

frida@needo.se
+46703695507
Arbetsgivare
MAX/AGV

Stad
Mölndal

Antal tjänster
1

Referensnummer
327987