Technical Solution Manager till Pilotfish!

Technical Solution Manager till Pilotfish!
11/27/2023

Har du erfarenhet inom IT-branschen och besitter god teknisk förståelse? Lockas du av att arbeta I gränslandet mellan teknik och kundbehov och vill bli en del av ett spännande bolags tillväxtresa? Har du god förmåga att förstå dina kunders behov och ta fram de bästa lösningarna? Då kan rollen som Technical Solution Manager på Pilotfish vara tjänsten för dig! 
 
Om företaget Pilotfish
"Pilotfish är ett innovativt grönt företag från Göteborg som fokuserar på molnbaserade lösningar för kollektivtrafik. Vi är snabbväxande och leder utvecklingen från proprietära, leverantörslåsta system till standarder som öppnar upp för ett helt nytt ekosystem av hårdvaru- och mjukvaruleverantörer. Vår vision är att förbättra kollektivtrafiken så mycket att den blir det föredragna valet för resor. Pilotfish erbjuder en öppen plattform för fordonskommunikation och applikationer för Fleet Management till kollektivtrafikens kunder."    
 
Om tjänsten som Technical Solution Manager
Som Technical Solution Manager hos Pilotfish kommer du att stötta införsäljning och design av komplexa lösningar för kunder inom kollektivtrafiksektorn. Du kommer att arbeta nära säljavdelningen, projektledare och utvecklare för att vara den centrala länken som stöttar med tekniskt kunnande från förfrågan och idé till affär och leverans.

I din roll som Technical Solution Manager, tar du hänsyn till både de affärsmässiga och tekniska aspekterna när du formulerar och paketerar lösningar. Vidare kommer du att agera som tekniskt stöd i kundmöten och projekt med målet att bygga förtroende och agera rådgivande/konsultativt mot kunder. Denna roll kräver förmågan att identifiera och förstå kundens behov för att sedan omvandla informationen till praktiska och effektiva lösningar. Detta inkluderar både nya kundsamarbeten och befintliga samarbeten där justeringar i leveransen kan krävas. 
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 
• Delta vid införsäljande möten som teknisk expert. 
• Identifiera och omvandla kundens behov till kundlösningar. 
• Agera som den centrala länken mellan interna avdelningar och kund.
• Vara en del av produktledningsarbetet genom att stötta med krav- och roadmap-arbete.

Om dig
För att lyckas i rollen som Technical Solution Manager ser vi gärna att du har några års erfarenhet som Produktägare, Utvecklare, Systemarkitekt, Teknisk Support eller liknande roller inom ett produktbolag, gärna från fordonsindustrin och allra helst från telematik och kollektivtrafikbranschen. Vi ser gärna en akademisk examen, men har du skaffat dig motsvarande kunskap genom yrkeslivet kan det vara minst lika bra. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på Svenska och Engelska. Dessutom har du erfarenhet av att delta i projekt där du framgångsrikt framfört din tekniska kompetens med både interna och externa parter. Du har tidigare arbetat med IT-lösningar som kan inkludera områden som kommunikationsplattformar, telematik, informationssystem, sensorer och testriggar. Har du arbetat med kollektivtrafik och fordon är det meriterande.
 
Vidare kan du föra diskussioner om mjukvaruutveckling med utvecklare tack vare din tekniska förståelse samt besitter en god datorvana. Din ambition är att vara kundnära med ett kommersiellt fokus. Som person är du nyfiken och drar sig inte för att ställa de avgörande frågorna för att erhålla insikter och se till att projektet rör sig i rätt riktning. Din integritet gör det möjligt för dig att hantera såväl kundsamtal som interna diskussioner med självsäkerhet och lyhördhet. Dessutom visar du dig vara självgående när det gäller projektledning och samarbete med övriga avdelningar. Du är en stark kommunikatör som på ett professionellt och tydligt sätt kan förklara komplexa lösningar och teknik, vilket bidrar till att skapa förtroendefulla relationer med alla inblandade i ett projekt. 

Pilotfishs erbjudande 
Pilotfish erbjuder en spännande roll för dig som gillar att arbeta dynamiskt, såväl som kommersiellt fokus och har ett gediget tekniskt intresse. Vidare erbjuds du ett förmånligt paketerbjudande så som konkurrenskraftiga förmåner. För rätt person finns det även goda möjligheter att utveckla rollen till större och utökat ansvar i takt med att Pilotfish växer. 
 
Övrigt
Start: Enligt överenskommelse. 
Omfattning: Heltid, 100%. 
Placering: Göteborg. 
Lön: Enligt överenskommelse. 
 
Finner du tjänsten som Technical Solution Manager för Pilotfish som intressant? Skicka in din ansökan idag då vi går igenom ansökningar löpande. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Johanna Löndén

Search Associate

johanna@needo.se
+46704836526
Arbetsgivare
Pilotfish Networks AB

Stad
GÖTEBORG

Antal tjänster
1

Referensnummer
351883