Technical Sales Engineer inom Discrete Automation till Emerson!

Technical Sales Engineer inom Discrete Automation till Emerson!
11/27/2023

Vill du bli en del av ett tekniskt Fortune-500 bolag med över 88 000 anställda världen över? Drivs du av att hjälpa såväl kunder som kollegor med tekniska utmaningar och vill leverera kundanpassade lösningar inom Discrete Automation på ett marknadsledande globalt företag? Då kan tjänsten som Technical Sales Engineer på Emerson vara något för dig!

Om Emerson
”Emerson är en global ledare inom automationsteknik och mjukvara. Genom vår djupa domänexpertis och arv av felfritt utförande, hjälper Emerson kunder inom kritiska branscher som biovetenskap, energi, kraft och förnybara energikällor, kemisk och avancerad fabriksautomation fungera mer hållbart samtidigt som produktivitet, energisäkerhet och tillförlitlighet förbättras.”

Om tjänsten som Technical Sales Engineer
Som Technical Sales Engineer kommer du ha en kombinerad roll med fokus på försäljning och teknisk support av Emersons portfölj inom Discrete Automation, där du kommer att ha särskilt fokus mot ventiler. Du är spindeln i nätet när det kommer teknikfrågor, varpå du stöttar såväl kunder som kollegor över olika avdelningar och kunder i tekniska frågor i säljcykelns samtliga stadier. Du jobbar främst mot befintliga kunder, men ser möjligheterna att expandera Emersons samarbeten. Vidare håller du dig uppdaterad kring Emersons portfölj och marknaden i helhet.

Tjänsten innebär med andra ord en variationsrik vardag bestående av både operativa och strategiska uppdrag/uppgifter/inslag. I rollen kommer du arbeta efter frihet under ansvar och själv se över planeringen av din arbetsvardag. I tjänsten utgår du från ett av Emersons kontor i Sverige minst två dagar i veckan och kan i övrigt arbeta från ditt hemmakontor om så önskas. Du förväntas vidare visa en närhet hos kund för att bygga förtroende och hjälpa kund vid behov, dels genom kundorienterade evenemang, dels för dialogen under och inför projekt. Resdagar uppskattas till ca 30 dagar/år.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Delta på kundmöten och stötta kollegor i teknikfrågor inom ventiler.
 • Stötta Emersons kunder i teknikfrågor.
 • Hålla dig uppdaterad kring marknaden och Emersons portfölj för att effektivt supportera kring utveckling och projektleverans.

Om dig
Vi söker dig som har en teknisk utbildningsbakgrund eller har arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdigt. Du har med fördel arbetat som Teknisk Säljare tidigare inom området alternativt arbetat som Automationsingenjör eller instrumenttekniker. Vidare besitter du erfarenhet från Industrial Automation, Machine Automation eller processindustrin. Har du även arbetat i skyddsklassmiljöer samt busskommunikation och har erfarenhet av att arbeta med Aventics eller Asco är det ett plus.

För att lyckas i rollen som Technical Sales Engineer har du din tyngd på tekniken, där du har ett stort intresse för att spetsa dina kunskaper inom Emersons portfölj. Likväl trivs du i kundsamanhang och är lyhörd inför kundens behov. Du har en fallenhet för att självständigt prioritera mellan olika ärenden. Vidare ser vi att du ansvarstagande och din kommunikativa förmåga möjliggör för dig att bygga och förvalta långsiktiga relationer. Slutligen behöver du besitta god datorvana, inneha B-körkort och behärska svenska så väl som engelska flytande i tal och skrift, samt att finska är ett plus. Har du tidigare jobbat med fabrikatet TopWorx är det ett plus.

Viktigt för tjänsten är:

 • Teknisk utbildningsbakgrund, eller arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdigt, gärna som Automationsingenjör, Instrumenttekniker eller har en mekanisk bakgrund i industriell kontext.
 • Arbetat i en Teknisk försäljnings- eller supporterande roll tidigare.
 • Erfarenhet av att arbeta inom Industrial Automation, Machine automation eller Processindustrin.
 • Svenska och engelska i tal och skrift, finska är meriterande.
 • Tidigare erfarenhet av fabrikatet TopWorx är ett plus.
 • B-körkort.
 • God datorvana.
   

Emersons erbjudande
Emerson är amerikanskägda och ett av USA:s största företag. Med detta finns goda utvecklingsmöjligheter och karriärvägar i både Sverige så väl som internationellt. Emerson erbjuder förmånsbil, bonuspaket, friskvårdsbidrag och subventionerad lunch i personalrestaurangen. Som anställd på Emerson tar du också del av deras ett attraktivt förmånspaket vilket bland annat innefattar karriärrådgivning.

Övrigt
Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
Omfattning: 100%, heltid.
Placering: Karlstad, Malmö, Göteborg eller Stockholm.
Lön: Marknadsmässig fast lön plus bonus.

Låter tjänsten som Technical Sales Engineer intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Ansök här

Ansök här

Petra Nordberg

Search Associate

petra@needo.se
+46739399513
Arbetsgivare
Emerson Automation Solutions

Stad
KARLSTAD

Antal tjänster
1

Referensnummer
344325