Drivs du av att ha en bred och mångsidig tjänst? Har du tidigare erfarenhet av vägspedition och drivs av att ha kundfokus? Trivs du med att ha många kontaktytor och motiveras av att hitta lösningar på problem? Då kan tjänsten som Speditör hos NTEX vara något för dig!

Om NTEX
NTEX är idag ett av Sveriges största privatägda transport och logistikföretag som täcker hela transportkedjan, utrikes, inrikes, sjö & flyg, och terminalverksamhet. Huvudkontoret är i Göteborg, samt kontor i Norge, Storbritannien, Tyskland, Polen, Baltikum, Frankrike, Belgien och Österrike. Bolaget äger över 1000 trailers och har en stor flotta av egna dragbilar. NTEX har idag drygt 1000 medarbetare inom NTEX organisation och omsätter över 3,8 miljarder sek. NTEX hanterar ca. 900 000 uppdrag årligen har resurserna att ta hand om alla typer av uppdrag.

Våra medarbetares kunskap och engagemang är det som driver NTEX framåt. Vi kombinerar det stora företagets trygghet och kompetens med det lilla företagets flexibilitet och personliga atmosfär. Vårt mångsidiga team består av branschens bästa specialister – de ser till att dina transporter fungerar optimalt och ger dig full kontroll och insyn genom hela transportkedjan. Allt bygger på Thomas Ströms tydliga och starka affärsidé: Vi ska utmana den etablerade marknaden med flexibla lösningar som alltid har kunden i fokus.

Om tjänsten som Speditör
I rollen som Speditör kommer du att specialisera dig på spedition inom vägtransport på den europeiska marknaden och i ditt arbete har du alltid kunden i fokus. Rollen innefattar en kontinuerlig och nära kommunikation med både kunder och kollegor längs med hela transportkedjan, där du aktivt bygger och underhåller långsiktiga relationer. Du är mycket lyhörd för kundens behov och arbetar strategiskt genom att överväga hur kundens behov kan transporteras på ett kostnadseffektivt sätt, med prioritet på kvalitet och service för kunden. Detta inkluderar noggranna kostnadsuppskattningar och aktivt sökande efter konkurrenskraftiga transportlösningar. I rollen har du även ett tätt samarbete med andra avdelningar inom NTEX, såsom trafikplanerare, tulladministratörer, dina kollegor inom spedition, sälj och andra strategiska funktioner.

Du kommer att ingå i ett väl sammanhållet team med bred bakgrund, erfarenheter och kunskap. I tjänsten kommer du att utgå ifrån NTEX nyrenoverade luftiga kontor placerad i Arendal.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kundkontakt. Lämna priser och skräddarsy transporter efter kundens behov.
  • Ta hand om bokningar från kund och registrera dem i NTEX TMS system och i andra kundportaler.
  • Planera, effektivisera och optimera våra transporter samt säkerhetsställa att våra kunders bokningar hämtas och levereras enligt överenskommelse.
  • Underhålla en aktiv och nära kontakt med kunder och transportörer längs hela transportkedjan.
  • Tätt samarbete med våra import, exportavdelningar samt med våra andra kontor och terminaler.

NTEX söker
Vi söker dig som har minst 3 års arbetslivserfarenhet som speditör inom RORO-trafik på den europeiska marknaden. Med denna erfarenhet förväntas du ha grundkunskaper inom kör- och vilotider. Du är lösningsorienterad och har ett öga för detaljer. Du har goda kunskaper om leveransvillkor (INCO terms). Det förväntas att du har mycket goda geografiska kunskaper. Dessutom förväntar vi oss att du besitter djup förståelse för kundservice och kundnöjdhet som en central del av ditt arbete. Du innehar god kunskap och erfarenhet inom marknadspriser och du arbetar kostnadsmedvetet. Kunskap inom tull är meriterande. Dessutom har du goda färdigheter i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Är du även flytande i ytterligare språk är detta meriterande.

Du har förmågan att identifiera lösningar istället för hinder. Du tar initiativ och hanterar ärenden på ett proaktivt sätt. Snabba förändringar ser du som en positiv utmaning. Vidare är du ödmjuk i ditt arbetssätt samt agerar som en lagspelare. Din förmåga och vilja att stödja och hjälpa kollegor samt kunder för att uppnå NTEX uppsatta mål är tydlig. Din utmärkta kommunikativa förmåga underlättar i interaktioner med kunder och kollegor. Slutligen är du skicklig på att identifiera vilka ärenden som börs prioriteras framför andra.

NTEX erbjuder
Vi på NTEX har sedan starten 2003 haft ett starkt fokus på tillväxt när det gäller kunden, personalutveckling, organisk tillväxt och starka finanser. Vi är fortfarande en ung organisation där du får en chans att påverka och bidra till NTEX utveckling och samtidigt ha kul på jobbet. Det är viktigt för oss att du som person får en stabil och bra start på NTEX. Vi ser därför till att du får en mentor som följer dig genom din upplärning och som du kan bolla frågor och idéer med. NTEX vill ha ditt engagemang. I gengäld får du frihet under ansvar.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Konsultuppdrag om 6 månader, med ambitionen att därefter bli anställd direkt på NTEX.
Placering: Arendals Skans 7, 418 79 Göteborg. Nära till kollektivtrafiken.
Lön: Enligt överenskommelse.

Ansök här