Specification Engineer till Hilti

Specification Engineer till Hilti
11/24/2022 lmg

Om Hilti
Hilti är ett branschledande företag inom verktyg, programvara och tjänster inom byggsektorn. De har under 75 år byggt upp ett starkt varumärke världen över tack vare deras banbrytande produkter och exceptionella service. Idag arbetar det runt 30 000 personer på Hilti i 120 länder som bidrar till att göra byggarbetet enklare, snabbare och säkrare samtidigt som de inspirerar kunderna varje dag med tekniskt ledande produkter, system, programvara och tjänster.

Din roll som Specification Engineer
I rollen som Specification Engineer till Hilti kommer du tillhöra avdelningen NORR, och ingå i ett team om åtta personer. Du kommer ha både ett tekniskt och kommersiellt ansvar för att Hiltis tekniska lösningar föreskrivs hos de nyckelkunder du ansvarar för. Det sker genom att presentera och uppdatera kunderna kring vilka lösningar och programvaror Hilti erbjuder och identifiera behov för att generera försäljning. Utöver det har du ett ansvar för att agera projektledare vid skapande av specifikationer till kund, där du kommer agera support till kunden för att identifiera vad Hilti kan erbjuda. För att senare tillsammans med en designer presentera det för kund. Närmsta chef att rapportera till är Engineering Manager.

Vidare innebär rollen att:

  • Utbilda och presentera Hiltis programvaror och lösningar för kund
  • Löpande dialog med nyckelkunder för att förstå behov och generera försäljning
  • Agera support mot kund vid specifikationsprocessen samt vid andra komplexa tekniska frågor
  • Projektleda och styra specifikationsprocessen

Dina kvalifikationer

  • Civilingenjörsexamen inom väg & vatten, bygg eller liknande
  • Några års erfarenhet av liknande bransch
  • Har erfarenhet eller intresse för komplex produkt- och tjänsteförsäljning
  • B-körkort
  • Svenska och engelska i tal och skrift

För att lyckas i rollen är du prestigelös, analytisk och kommunikativ. Personen ska tycka om att ha flertalet kontaktytor och drivas av att bygga relationer. Utöver det är personen en lagspelare och trivs i att arbeta i en sådan miljö. Vidare har du ett stort intresse för teknik och analys i kombination av ett kommersiellt driv. Du bör vara positiv och ha ett driv samt vara självgående i ditt sätt att arbeta.

Vad Hilti erbjuder dig
Hilti är måna om att ge dig alla nycklar för att nå framgång i din roll. Bland annat erbjuder de ett gediget introduktionsprogram som inkluderar utbildningar nationellt och internationellt, samt regelbunden fortbildning för att säkerställa personlig utveckling och kompetensutveckling. Utöver det så har Hilti Sverige AB under flera års tid varit på listan för Sveriges bästa arbetsplatser.  

Övrigt
Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Plats: Norra Sverige
Lön: Enligt ök.

Låter rollen som Specification Engineer hos Hilti intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Ansök här

Ansök här

Beata Ström

Search Associate

beata@needo.se
+46707677874