Drivs du av att ha en bred och mångsidig tjänst? Har du tidigare erfarenhet som trafikplanerare inom vägspedition och drivs av att ha kundfokus? Trivs du med att ha många kontaktytor och motiveras av att hitta lösningar på problem? Då kan tjänsten som trafikplanerare hos NTEX vara något för dig!

Om NTEX
NTEX är idag ett av Sveriges största privatägda transport och logistikföretag som täcker hela transportkedjan, utrikes, inrikes, sjö & flyg, och terminalverksamhet. Huvudkontoret är i Göteborg, samt kontor i Norge, Storbritannien, Tyskland, Polen, Baltikum, Frankrike, Belgien och Österrike. Bolaget äger över 1000 trailers och har en stor flotta av egna dragbilar. NTEX har idag drygt 1000 medarbetare inom NTEX organisation och omsätter över 3,8 miljarder sek. NTEX hanterar hundratusentals uppdrag årligen har resurserna att ta hand om alla typer av uppdrag.

Våra medarbetares kunskap och engagemang är det som driver NTEX framåt. Vi kombinerar det stora företagets trygghet och kompetens med det lilla företagets flexibilitet och personliga atmosfär. Vårt mångsidiga team består av branschens bästa specialister – de ser till att dina transporter fungerar optimalt och ger dig full kontroll och insyn genom hela transportkedjan. Allt bygger på Thomas Ströms tydliga och starka affärsidé: Vi ska utmana den etablerade marknaden med flexibla lösningar som alltid har kunden i fokus.

Om tjänsten som Trafikplanerare

Som trafikplanerare kommer du att fungera som ett gränssnitt mot NTEX speditörer och NTEX organisation. I rollen som trafikplanerare kommer du att specialisera dig på planering inom vägtransport på den nordiska och europeiska marknaden och i ditt arbete har du alltid spedition och kunden i fokus. Rollen innefattar en kontinuerlig och nära kommunikation med både kunder och kollegor längs med hela transportkedjan, där du aktivt bygger och underhåller långsiktiga relationer. Du är mycket lyhörd för kundens behov och arbetar strategiskt genom att överväga hur kundens behov kan transporteras på ett kostnadseffektivt sätt, med prioritet på kvalitet och service för kunden. Detta inkluderar noggranna kostnadsuppskattningar och aktivt sökande efter konkurrenskraftiga transportlösningar.

I rollen har du även ett tätt samarbete med andra avdelningar inom NTEX, såsom andra trafikplanerare på andra kontor, tulladministratörer, dina kollegor inom spedition, sälj och andra strategiska funktioner. Du kommer att ingå i ett väl sammanhållet team med bred bakgrund, erfarenheter och kunskap. I tjänsten kommer du att utgå ifrån NTEX nyrenoverade luftiga kontor placerad i Arendal.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Lämna priser och skräddarsy transporter efter kundens behov.
 • Planera, effektivisera och optimera våra transporter samt säkerhetsställa att våra kunders bokningar hämtas och levereras enligt överenskommelse.
 • Underhålla en aktiv och nära kontakt med kunder och transportörer längs hela transportkedjan.
 • Tätt samarbete med våra import, exportavdelningar samt med våra andra kontor och terminaler.
 • Hantera och dirigera åkerier och chaufförer i alla områden där de är närvarande.
 • Se till att NTEX följer EU:s regelverk för cabotage, kör- och vilotider och EU:s mobilitetspaket.
 • Boka och planera transporter med interna och externa åkerier.
 • Daglig kontakt med chaufförer och åkerier.
 • Säkerställa att kontrakterade åkerier lever upp till NTEX standarder och krav på daglig basis.
 • Arbeta proaktivt med att spåra transporter och kommunicera med NTEX speditörer och kunder.
 • Dagliga avstämningar med import- och exportspeditörer. 
 • Lösa problem inklusive avvikelser och försenade ankomster.
 • Kontinuerligt söka efter kostnadseffektiva och konkurrenskraftiga transportlösningar.
 • Kontinuerligt följa upp resultaten inom ansvarsområdet enligt definierade KPI:er.
 • Avtalshantering mot åkerier.
 • Du drivs av resultat och arbeta alltid mot det som är bäst för NTEX.

NTEX söker:
Vi söker dig som har minst 5 års arbetslivserfarenhet som trafikledare inom RORO-trafik på den nordiska och europeiska marknaden. Med denna erfarenhet förväntas du ha mycket goda kunskaper inom kör- och vilotider samt grundläggande förståelse för cabotage-regler och EU:s mobilitetspaket. Du är lösningsorienterad och har ett öga för detaljer. Det förväntas att du har mycket goda geografiska kunskaper och goda kunskaper i godssäkring och ADR. Dessutom förväntar vi oss att du besitter djup förståelse för kundservice och kundnöjdhet som är en central del av ditt arbete. Du innehar god kunskap och erfarenhet inom marknadspriser och du arbetar kostnadsmedvetet. Kunskap inom tull är meriterande. Dessutom har du goda färdigheter i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Är du även flytande i ytterligare språk är detta meriterande.

Du har förmågan att identifiera lösningar istället för hinder. Du tar initiativ och hanterar ärenden på ett proaktivt sätt. Snabba förändringar ser du som en positiv utmaning. Vidare är du ödmjuk i ditt arbetssätt samt agerar som en lagspelare. Din förmåga och vilja att stödja och hjälpa kollegor samt kunder för att uppnå NTEX uppsatta mål är tydlig. Din utmärkta kommunikativa förmåga underlättar i interaktioner med kunder och kollegor. Slutligen är du skicklig på att identifiera vilka ärenden som börs prioriteras framför andra.

NTEX erbjuder:
Vi på NTEX har sedan starten 2003 haft ett starkt fokus på tillväxt när det gäller kunden, personalutveckling, organisk tillväxt och starka finanser. Vi är fortfarande en ung organisation där du får en chans att påverka och bidra till NTEX utveckling och samtidigt ha kul på jobbet. Det är viktigt för oss att du som person får en stabil och bra start på NTEX. Vi ser därför till att du får en mentor som följer dig genom din upplärning och som du kan bolla frågor och idéer med. NTEX vill ha ditt engagemang. I gengäld får du frihet under ansvar.

Övrigt:
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%.
Placering: Arendals Skans 7, 418 79 Göteborg. Nära till kollektivtrafiken. 
Lön: Enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Senior Trafikplanerare till NTEX intressant? Skicka in din ansökan redan idag, vi går genom ansökningar efter sommaren. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här