Senior Redovisningsekonom till EVERAXIS

Senior Redovisningsekonom till EVERAXIS
01/20/2023

Om EVERAXIS
22.2.22 är ett datum att komma ihåg – EVERAXIS Group bildades som en fristående koncern med verksamhet i USA, Frankrike och Sverige. EVERAXIS är specialiserade på högteknologiska roterande system och designar, producerar och marknadsför skräddarsydda produkter till försvars-, rymd-, flyg-, energi- och industrimarknaden.

EVERAXIS AB har över 60 års erfarenhet och arbetar ständigt för att genom en hög servicegrad och kvalitet stärka partnerskapet till både kunder och leverantörer som finns utspridda över hela världen. Det svenska bolaget omsätter ca.100 MSEK och har både kontor och produktion på plats i Kista utanför Stockholm.

Din roll som Senior Redovisningsekonom
I rollen som Senior Redovisningsekonom arbetar du med löpande redovisningsarbete inklusive bokföring och leverantörs-/kundreskontra, samt upprättande av skattedeklaration och momsredovisning. Vidare ansvarar du för löneadministrationens alla delar samt säkerställer underlag från extern leverantör. Utöver det löpande arbetet driver du olika typer av effektiviseringsprojekt tillsammans med Finance Director samt stöttar och är involverad i årsredovisning, revisionsarbete och rapportering – både på lokal- som gruppnivå.
I rollen ingår, men är ej limiterade till:

 • Löpande redovisningsarbete ink. Bokföring, kund- och leverantörsreskontra, anläggningsregister samt in- och utbetalningar
 • Periodisering av fakturor, avstämning av konton och månadsvis rapportering av KPI:er
 • Upprättande av skattedeklarationer, momsredovisning och rapportering till SCB
 • Veckovis och månatlig rapportering kopplat till bank, orderingång och fakturering
 • Stötta i arbete kopplat till årsredovisning, revision och rapportering till koncernen

Dina kvalifikationer

 • Minimum 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning
 • Goda kunskaper inom K3
 • Erfarenhet av arbete med löneadministration
 • Erfarenhet av Jeeves ERP är meriterande
 • Löpande arbetat med alla delar kopplat till bokföring
 • Erfarenhet av att ha arbetat med skattedeklaration och momsredovisning

För att lyckas i rollen är du analytisk, strukturerad och noggrann. Du är även en prestigelös ”doer” samt öppen och flexibel för förändringar. Du drivs av att arbeta både självständigt men är också en lagspelare. Vidare bör du trivas i en miljö med högt tempo och en hög ambitionsnivå.  

Övrigt
Start: Omgående alt enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, 100%
Plats: Kista, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Senior Redovisningsekonom till EVERAXIS intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Ansök här

Ansök här

Lisa Wetterborg

Senior Search Associate

Lisa.w@needo.se
+46704358560