Säljande Projektingenjör till Hilti!

Säljande Projektingenjör till Hilti!
11/24/2022 lmg

Trivs du med att arbeta resultatinriktat och kundnära? Får du energi av att ta fram bästa möjliga lösning åt kund? Vill du vara med och påverka flera av Sveriges största byggprojekt? Då kan tjänsten som Projektingenjör på Hilti vara något för dig!

Om Hilti
Hilti är verksamma inom byggbranschen där de på olika sätt gör att arbetet flyter på lättare, snabbare och säkrare. De erbjuder tekniskt ledande produkter som består av olika typer av verktyg, system, programvaror och tjänster till byggsektorn. Företaget kommer ursprungligen från Schaan i Leichtenstein där de grundades av bröderna Hilti vars familj än idag äger 100% av bolaget. Mycket har dock hänt sedan dess och idag har Hilti 30 000 medarbetare världen över och genom att ständigt vara aktuella, borga för kvalitet och innovation och partnerskap levererar de 250 000 kundkontakter om dagen världen över.
Deras stora mål är att bygga en bättre framtid med hållbara och innovativa lösningar.

Om tjänsten som Projektingenjör
I rollen som Projektingenjör kommer du vara delaktig i att påverka flera av Sveriges största byggprojekt i olika stadier. Du kommer att identifiera och driva teknisk rådgivning och försäljning hos befintliga samt nya kunder där du tar dialogen med olika beslutsfattare i kundernas projektorganisation. Rollen innebär således en mix av att arbeta med nyetablering av kunder samt bearbetning och utveckling av befintliga kunder och projekt.
Dina kontaktytor kommer främst vara personer i ledande befattning hos kunderna som Projektledare, Platschefer, Installationssamordnare eller Projekteringsledare. Ambitionen är att presentera innovativa lösningar på deras utmaningar genom användning av Hiltis produkter, tjänster och programvaror.
Då projekten ofta är stora och pågår under en lång tid är målsättningen att bygga långsiktiga och starka relationer. Vidare kommer du även agera uppdragsledare i Hiltis beräknings- och projekteringstjänster som du sålt in. Vilket också innebär att du tillhandahåller specifikationer, beräkningar och teknisk rådgivning till kunder och samarbetspartners.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Tekniskt Rådgivning och Försäljning hos nya och befintliga kunder.  
  • Projektering och beräkning av Hiltis olika produkter, system och tjänster för att möta kundernas behov.
  • Bygga långsiktiga relationer med involverade parter.

Om dig
För att lyckas i rollen ser vi att du har en ingenjörsutbildning inom teknik och/eller bygg alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet. Då rollen innehåller mycket egen planering och frihet under ansvar ses några års erfarenhet av liknande roll meriterande. Försäljning kommer vara en stor del av tjänsten, därför bör man ha ett kommersiellt driv och en vilja att göra affärer.
Då rollen ställer krav på mycket eget ansvar ser vi därför att du sannolikt är driven och självgående person som vågar testa dig fram i rollen samtidigt som du också gillar ett nära samarbete med kollegor. Du kommer också utmanas i din kommunikativa sida samt har förmågan att agera analytiskt och bearbeta rätt beslutsfattare i rätt projekt. Sannolikt är du också strukturerad och gillar att arbeta mot uppsatta mål.

Viktigt för tjänsten är:

  • Ingenjörsutbildning inom teknik och/eller bygg alternativt likvärdig erfarenhet.
  • Flerårig erfarenhet från relevanta roller och branscher.
  • Erfarenhet av försäljning/kommersiellt driven roll.
  • God digital kompetens.
  • Svenska och engelska i tal och skrift.
  • B-körkort.

Vad Hilti erbjuder dig
Hilti styrs starkt av deras fyra Hilti-värderingar: integritet, mod, lagarbete och engagemang vilka de arbetar för att uppnå dagligen genom varje medarbetare på alla deras kontor världen över. Detta bidrar till en välkomnade kultur som gör att många medarbetare väljer att stanna inom Hilti många år, och då Hilti arbetar mycket med innovation och utveckling av produkter finns det mycket utvecklingsmöjligheter internt. Utöver det erbjuder Hilti också bra förmåner i form av förmånsbil, friskvårdsbidrag, friskvådstimme samt ett bonussystem som är pensionsgrundande.

Övrigt
Omfattning: Heltid.
Placering: Mölndal.
Start: Enligt överenskommelse.
Lön: Fast månadslön + bonus enligt överenskommelse.

Om du känner att tjänsten som Projektingenjör på Hilti kan vara något för dig, tveka inte att skicka in din ansökan idag då urval sker löpande! Vi på Needo ser fram emot att höra ifrån dig.

Ansök här

Ansök här

Josefin Ekström

Search Associate

Josefin@needo.se
+46739399513