Resande servicetekniker till DMG MORI!

Resande servicetekniker till DMG MORI!
03/09/2023

Vill du ha en tjänst där du utgår hemifrån och får möjlighet att resa runt i Sverige? Trivs du med att arbeta självständigt? Har du dessutom teknisk erfarenhet och en vilja och driv att lära sig nya saker och utvecklas? Då kan tjänsten som servicetekniker till DMG MORI vara något för dig! 

Om DMG MORI: 

DMG MORI erbjuder produktionslösningar för skärande bearbetning, laserbearbetning, additiv tillverkning samt digitala lösningar för verkstads produktion. De finns representerade i hela världen med 154 lokala sälj- och servicebolag. De har totalt 14 fabriker som tillverkar produktionsutrustning och de flesta tillverkningsenheterna finns i Japan och Tyskland som också är länderna där DMG MORI härstammar från. De har idag 21 tekniker över hela Sverige med ambitionen att växa stort!

Om tjänsten som servicetekniker: 
I rollen som servicetekniker kommer deras maskiner vara ditt arbetsunderlag vad gäller förebyggande-och akut underhåll samt möjlighet till installationsarbeten där rollen utmanar dina kunskaper inom el, hydraulik, mekanik samt styrsystem. Vad ditt fokusområde initialt blir beror delvis på den erfarenhet du tar in i arbetet men där det är stort fokus på vidareutbildning och personlig utveckling i rollen. Som servicetekniker för DMG MORI har du tät kontakt med företagets servicekoordinatorer som delar ut uppdragen på tekniker efter geografisk närhet och teknisk kompetens. Ditt schema bokas veckovis där ambitionen är att du arbetar i ditt geografiska närområde men där du även får räkna med att resa mycket och ha flera övernattningar per vecka. Till ditt stöd i arbetet har du tillgång till deras tekniska hotline, intern databas för dokumenterade fel samt möjlighet att samverka med samtliga andra tekniker för utbyte av kunskap.

I rollen tillkommer också dokumentation och rapportarbete efter varje utfört arbete. 

Om dig: 
För att trivas i rollen är du en person med en positiv grundinställning där du fokuserar på lösningen snarare än på problem. Sannolikt har du också ett naturligt driv både i ditt arbete och i att lära nytt. Då rollen ibland kan utmana dig rent tidsmässigt finns det fördelar i att du hanterat stressiga situationer tidigare. Utöver det bör du också tycka om att prata med dina kunder.

För att lyckas i rollen ser DMG MORI positivt på att du har en bakgrund som tekniker med fokusområde i ett eller flera områden inom mekanik, hydraulik, el eller styrsystem. Skulle du dessutom ha erfarenhet av att arbeta med CNC-maskiner antingen som operatör eller som tekniker ses det som starkt meriterande då det skulle ge en stor förkunskap i rollen och minska upplärningssträckan.
Då DMG MORI är ett globalt bolag är grundläggande engelska kunskaper ett krav. Om du inte är svensktalande är goda kunskaper i engelska såväl som i tal och skrift tal och skrift, ett krav.

Viktigt för rollen är: 

  • Erfarenhet av tekniskt arbete med fokus inom ett eller flera av följande områden, el, hydraulik, mekanik eller styrsystem.
  • Svenska och grundläggande engelska, alternativt mycket god engelska.
  • B-körkort.
  • Möjlighet att resa i tjänsten.

Det är bra om du också har:

  • Erfarenhet av att arbeta med CNC-Maskiner antingen som operatör eller tekniker.
  • Erfarenhet av liknande roller som Servicetekniker med kundkontakt.
  • Gärna testat på att resa i arbetet och trivs med det upplägget.

Praktiskt: 
Omfattning: Heltid. 
Lön: Fast månadslön enl. överenskommelse. 
Start: Enligt överenskommelse. 
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning tillämpas. 
 

Ansök här

Ansök här

Josefin Ekström

Senior Search Associate

Josefin@needo.se
+46739399513
Arbetsgivare
DMG MORI Sweden AB

Stad
VÄSTRA FRÖLUNDA

Antal tjänster
1

Referensnummer
320180