Är du en driven säljare som älskar att bygga långsiktiga kundrelationer? Lockas du av att spela en viktig roll på ett ledande företag som befinner sig i en spännande expansionsfas? Vill du arbeta på ett företag där miljö, hållbarhet och innovation står i fokus? Då kan tjänsten som Utesäljare på Aprilice vara något för dig!

Om Aprilice
"Aprilice är en av de ledande solenergi distributörerna i Skandinavien och är verksam inom B2B sektorn och levererar solceller, växelriktare, batterier, montagesystem och tekniska supporttjänster. Aprilice servar alla kunder på vår digitala plattform där installatörer kan få tillgång till de senaste PV-produkterna. Aprilice har sedan 2012 haft en stark tillväxt och har idag en mycket god lönsamhet med över 1,5 miljard i omsättning. I en bransch som leds av snabb tillväxt och teknikutveckling har Aprilice tre hörnstenar: miljö, hållbarhet och innovation. Aprilice vision är att påskynda övergången till ren förnybar solenergi genom att hjälpa sina kunder att växa snabbare. Med sina 60 anställda hjälper Aprilice till i över 10 000 solcellsprojekt varje år och fortsätter växa."

Om tjänsten som Utesäljare
I rollen som Utesäljare kommer du ha en viktig roll med fokus på att fortsätta bygga, driva och utveckla relationen med framförallt befintliga kunder. Större delen av veckan kommer du vara ute på fältet och visa hög närvaro ute hos dina kunder med syfte av att växa Aprilice affär. Ditt försäljningsdistrikt kommer innefatta hela Sverige vilket gör att du kommer spendera större delen av din tid ute på fältet där du fokuserar på kunder som har behov av solceller med tillhörande produkter. Dina kontaktytor sträcker sig brett både inom organisationen samt externt mot en bred kundportfölj. Du kommer rapportera till VD.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utveckla befintliga kundsamarbeten samt driva utvecklingsarbete med Aprilice avtalskunder.
 • Identifiera nya affärsmöjligheter ute hos avtalskunder.
 • Samarbete med övriga kollegor i säljorganisationen.
   

Om dig
Vi söker dig som har gymnasieutbildning samt något eller några års arbetslivserfarenhet av en roll inom B2B försäljning, gärna inom solceller, elgrossist eller annan teknisk inriktning. Då det förekommer en del resor i arbetet är B-körkort ett krav. Du har god kunskap inom Microsoft paketet samt kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift. Erfarenhet från arbete i ett tillväxtbolag samt helhetsansvar för affärer är meriterande.

Som person har du en kommersiell ådra och ett starkt affärsmannaskap där du trivs väl i affärsmässiga sammanhang och hämtar energi i mötet med människor. Du har ett naturligt driv där och trivs bäst i en vardag där du får ta stort ägandeskap och skapa långsiktiga kundrelationer. Vidare ser vi att du är strukturerad där du har förmågan att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Viktigt för tjänsten är:

 • Avklarad gymnasial utbildning, gärna med inriktning mot el.
 • Tekniskt intresse och nyfiken på Aprilice produkter.  
 • Minst 2 års erfarenhet av B2B försäljning.
 • Att du är kommunikativ, har ett tydligt driv och starkt affärsmanskap.
 • B-körkort.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är:

 • Tidigare arbetslivserfarenhet av fältförsäljning.

Aprilice erbjudande
Aprilice erbjuder dig en kreativ, lösningsinriktad och rolig miljö där du har stora möjligheter att utvecklas samt sätta dina egna avtryck och påverka verksamheten. Du kommer vara en viktig spelare i arbetet med att skapa rätt förutsättningar för Aprilice samt vara med tidigt i en spännande utvecklingsfas och resa framåt. Aprilice huvudkontor är placerat i Täby och på kontoret finns ett toppmodernt gym som är öppet 24/7, personliga tränare, bastu, fri elbilsladdning och mycket mer!

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Placering: Stockholm med omnejd.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter rollen som Teknisk Utesäljare till Aprilice intressant? Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper så passa på att söka tjänsten redan idag!
 

Ansök här