Projektör till GlobalConnect

Projektör till GlobalConnect
05/25/2023 lmg

Om GlobalConnect

GlobalConnect är en av de ledande leverantörerna av digital infrastruktur och datakommunikation i norra Europa. Koncernen levererar Fiber-To-The-Home (FTTH)-erbjudanden till privata hushåll och end-to-end-anslutningslösningar till företag över sin infrastruktur, bestående av 150 000 kilometer fibernätverk och 35 000 kvm datacenterutrymme i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland och Finland. GlobalConnect sysselsätter cirka 1 800 personer, har 30 000 B2B-kunder och kopplar samman fler än 700 000 privata hushåll med ett fiberbaserat bredband med hög kapacitet.

Din roll som Projektör

I din roll som Projektör tillhör du en projektgrupp och arbetar med projekt av olika storlek och varierande komplexitet. Arbetet i tilldelade projekt sker både självständigt och tillsammans med kollegorna i projektgruppen. Du som Projektör ansvarar för projektering av fibernät från uppstart av projektet fram till byggslut. Du startar upp projektet med beredning, följer upp byggnationen för att slutligen sammanställa dokumentationen då projektet är avslutat. Inget uppdrag är det andra likt och varierar från att avdelningen arbetar med projekt på tätorter, på landsbygden och med förtätning av befintliga områden. Rollen är bred och består bland annat av att:

 • Ansvara för projektering av fibernät från uppstart till färdigställt projekt
 • Sammanställa anläggnings- och schaktplaner, presentera lämpliga anläggningsmetoder med hänsyn till mark- och terrängförhållandena i området
 • Genomföra fältundersökningar för att se över mark- och terrängförhållanden
 • Upprätta underlag för utförandeentreprenaden
 • Vid behov delta i byggmöten med byggledning samt entreprenörer

Dina kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med projektering fibernät och fiberentreprenad
 • Tagit fram arbetshandlingar och planering av arbete
 • Relevant eftergymnasial utbildning, tex ingenjörsutbildning, nätverkstekniker, är meriterande
 • Certifikat för Robust fiber, utbildning inom Arbete på väg och Bas U/P är meriterande
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

För att lyckas i rollen som Projektör är det viktigt att vara en lagspelare som vågar lyfta sina tankar och idéer. Du som person är uppmärksam, framåtlutad och har en positiv vilja. Vi ser även gärna att du trivs med att ha många bollar i luften och är lösningsorienterad. Vidare bör du vara van vid många kontaktytor och trivs i en snabbrörlig miljö.

Vad GlobalConnect erbjuder dig

GlobalConnect kommer säkerställa att du har de bästa förutsättningar för att lyckas i rollen som Projektör, för att sedan ha möjlighet att utvecklas vidare inom bolaget. Sammantaget är det en spännande, varierande och utmanande roll där du får möjlighet att visa framfötterna och bidra till att digitalisera Sverige.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Konsultuppdrag på heltid med goda chanser till överrekrytering
Plats: Uppsala/Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Projektör till GlobalConnect intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Sandra Lu

Recruitment Consultant Interim

sandra@needo.se
+46735668563
Arbetsgivare
IP-Only Networks AB

Stad
Uppsala

Antal tjänster
1

Referensnummer
329414