Nordens största hälsokedja Life söker nu en projektledare till IT-teamet

Om Life:
Vi brinner för varje människas hälsa och spelar en viktig roll i människors strävan att må bra och hitta balansen. Det gör vi med våra ca 270 butiker i Sverige, Norge och Finland – med ett brett utbud av hälsoprodukter, samt personlig hälsorådgivning i alla butiker och online. Life innefattar Lifekoncernen inklusive Lifes medlems- och franchisebutiker.

Om tjänsten
Vi söker nu en projektledare med bred erfarenhet av att driva olika typer av IT-relaterade projekt. Rollen tillhör IT-teamet och rapporterar till CIO, men kommer jobba med projekt som rör ett eller flera verksamhetsområden. Life är i början av en spännande utvecklingsresa där förbättrad förmåga inom IT är centralt för att kunna utveckla hela verksamheten. Det innebär att det kommer vara en stor bredd och variation på projekten, ibland är det rena IT-projekt, men ofta så kommer de som sagt ligga i gränslandet mellan IT och verksamhet.
I rollen ingår förutom projektledning även ett ansvar för metodiken runt projekt och utveckling, samt att hålla övergripande koll på våra prioriterade initiativ.

Om dig
För att vara relevant för rollen bör du ha erfarenhet av att driva IT-relaterade projekt inom flera av nedanstående områden:

  • Krossfunktionella initiativ över flera verksamhetsdelar
  • Upphandlingar
  • Infrastrukturella (tekniska) förändringar
  • Införande av metoder, ramverk eller organisationsförändringar
  • Lager och logistik
  • Butik och e-handel.

Du bör vara välbekant med vanligt förekommande metoder och ramverks såsom ITIL, SAFe samt någon vanligt förekommande projektstyrningsmetodik tex. PPS. Från dina tidigare uppdrag/anställningar har du vana av att jobba i en organisation i förändring och kan trots skiftande förutsättningar driva projekt från start till mål. Ibland kommer du jobba helt självständigt och ibland kommer du leda ett team som består av helt interna resurser, och ibland innebär jobbet samverkan mellan en eller flera leverantörer och interna resurser från Life.
I den här rollen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Rollen ställer stora krav på kommunikativ förmåga, och att kunna möta och samarbeta med olika intressenter. Vidare tror vi att helhetssyn, genomförandeförmåga, prioriteringsförmåga samt en pragmatisk och positiv inställning är viktiga personliga egenskaper.

Övrigt
Start: Omgående
Omfattning: Heltid,
Placering: Stockholm
Lön: Enligt ÖK
Låter rollen som Projektledare IT till Life intressant och som nästa steg för dig? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

 

Ansök här