Har du ett intresse av att bidra till ett bättre samhälle? Är du intresserad av förändrings- och förbättringsarbete? Då kan rollen som Projektledare inom Inköp för Göteborgsbolaget Purch vara rollen för dig!

Om Purch
”Purch grundades 2010 då ett stort behov av strategiskt och strukturerat inköp inom vård och omsorg identifierats.

Purchs team är experter på inköp inom vård och omsorg och ger sjukvårdsaktörer möjligheten att öka sin konkurrenskraft genom strategiskt och effektivt inköpsarbete. Detta medför att vårdgivare kan ägna mer tid åt sina patienter vilket genererar en högre kvalitet och minskade vårdköer samtidigt som vårdgivarna sparar pengar på sina inköp och handlar tryggt.”

Om tjänsten som Projektledare inom Inköp
I rollen som Projektledare inom inköp hos Purch kommer du arbeta med projektledning, datadrivna analyser, förändringsledning och förhandlingar. Allt inom ramarna för strategiskt inköp inom sjukvården med fokus på privata aktörer. Du kommer tillsammans med ditt team arbeta med kunder både på projektbasis samt projekt där du framåt tar ett totalansvar för flera kundens inköpsfunktion.

I rollen är projektledning och förändringsledning två viktiga byggstenar vilket innebär att du som person är initiativtagande och självständig i ditt förhållningssätt. Purch arbetar datadrivet där du aktivt arbetar med att analysera inköpsdata i Excel, göra analyser och att grunda dina argument i förhandlingar samt i dialogen med kunder i deras förändringsresa. Rollen innebär varierande arbetsdagar med särskilt fokus på både kompetens- och affärsutveckling av Purch kunder. 

Dina huvudarbetsuppgifter:

 • Analysera inköpsdata och skapa rapporter.
 • Driva förändrings-och affärsutveckling tillsammans med Purch kunder.
 • Aktivt äga och driva arbetet med Inköp i kundens organisation.

Om dig
För att passa i rollen ser vi att du har en relevant högskoleutbildning inom inköp, industriell ekonomi eller liknande vid högskola/universitet. Vi tror också att du har relevant arbetslivserfarenhet och vet vad det innebär att arbeta och hantera intressenter.

För att lyckas i rollen som Projektledare inom inköp tror vi också att du innehar en god analytisk förmåga i kombination med ett strukturerat och noggrant arbetssätt. I din person är du prestigelös i samarbetet med dina kollegor och kunder men har också ett starkt driv och vilja i förhandlingar med leverantörer. Att du trivs med varierande arbetsdagar och dialoger är en självklarhet.

Viktigt för tjänsten:

 • Eftergymnasial utbildning, gärna inom inköp, civilingenjör, industriell ekonomi eller liknande.
 • Intresse av för affärsutveckling och projektledning.
 • Goda kunskaper i Excel.
 • 2–6 års arbetslivserfarenhet, inte nödvändigtvis kopplat till inköp.
 • Svenska & engelska flytande i tal och skrift.
 • Prestigelöst och initiativtagande förhållningssätt.

Meriterande för tjänsten är:

 • En entreprenörs tankesätt och intresse för affärer samt förhandlingar.
 • Erfarenhet av analytiskt arbete och van att hantera kunder / intressenter. 

Purch’s erbjudande
Förutom att erbjuda en konkurrenskraftig lön och förmånspaket, inklusive friskvårdsbidrag, försäkringar och pensionsplan, strävar Purch efter en sund Work Life Balance. De är stolta över att vara en ödmjuk och prestigelös organisation som värdesätter samarbete och kunskapsdelning. Företagets filosofi är att ingen kan göra allt ensamt, men tillsammans kan uppnå mycket. De främjar en stark teamkänsla genom regelbundna gemensamma luncher, afterwork-evenemang, teambuildingaktiviteter och andra sociala tillställningar.

Övrigt:
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%.
Plats: Göteborg, Kungsportsavenyn 37.
Lön: Enligt Överenskommelse.

Låter rollen som Projektledare inom Inköp hos Purch intressant? Urvalet sker löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.

Ansök här