Vill du bli en del av ett tekniskt Fortune-500 bolag med över 88 000 anställda världen över? Har du erfarenhet av att driva och leda projekt inom processindustrin? Vill du ansvara för att driva och leverera kundanpassade projekt inom automation? Då kan rollen som Project Manager hos Emerson vara tjänsten för dig!

Om Emerson 
Emerson är en global ledare inom automationsteknik och mjukvara. Genom vår djupa domänexpertis och arv av felfritt utförande, hjälper Emerson kunder inom kritiska branscher som biovetenskap, energi, kraft och förnybara energikällor, kemisk och avancerad fabriksautomation fungera mer hållbart samtidigt som produktivitet, energisäkerhet och tillförlitlighet förbättras.

Din roll som Project Manager
Som Project Manager på Emerson kommer du att ansvara för ett flertal projekt parallellt i olika faser inom processindustrin så som papper- och massa, energi och kemikaliebranschen. Du kommer tillhöra Emerson Process Management. Du ansvarar för planeringen och säkerställer att projektgruppen arbetar målinriktat och efterföljer förväntningar gällande budget, tidsplan och kvalitet. Du är spindeln i nätet och ansvarar för såväl externa stakeholders som interna. Flertalet av tekniklösningarna till Emersons kunder inkluderar system så som DCS, PLC, SCADA, DeltaV och UPS.

Du ingår i ett internationellt projektkontor som hanterar projekt inom flertalet teknikområden. Projekten berör främst den svenska marknaden, men resor inom Norden kan förekomma. Vidare samverkar du tätt med andra interna funktioner såsom Tekniska Specialister, Serviceingenjörer och Säljare. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

  • Leda och koordinera projekt från ax till limpa.   
  • Säkerställa en kvalitativ leverans i linje med projektens tid-, ekonomi- och kvalitetsmål.  
  • Löpande effektivisera och förbättra processer relaterade till projekten.

Om dig 
Du har tidigare ansvarat för, alternativt varit drivande inom, kundnära projekt inom industrin. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom Automation, Mekatronik och/eller Maskin eller liknande, alternativt har arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Har du erfarenhet av DCS eller DeltaV är det meriterande. Resor i tjänsten förekommer varpå B-körkort är ett krav. För att lyckas i rollen behöver du behärska både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Vidare söker vi dig som trivs bra med att arbeta kundnära och förstår vikten av att bygga långsiktiga relationer. Med hjälp av din kommunikativa, såväl som problemlösningsförmåga har du utvecklat en stark känsla för att underhålla och utveckla samarbeten. Du är trygg med att ansvara för, och följa upp, projektens målsättningar kopplade till budget och övriga KPI:er. Vi ser också att du är en lagspelare som gärna delar med dig av dina färdigheter för att optimera tillvägagångssätt såväl som processer. 

Viktigt för tjänsten är 

  • Erfarenhet av att driva och leda flertalet projekt parallellt, fördelaktigt inom processindustrin.  
  • Teknisk förståelse inom automation.
  • Svensk och engelska i tal och skrift.  
  • B-körkort och möjlighet att resa.
  • Trygg med att ansvara för projektens budget och övriga KPI:er.

Emersons erbjudande
Emerson är amerikanskägda och ett av USA:s största företag. Med detta finns goda utvecklingsmöjligheter och karriärvägar i både Sverige så väl som internationellt. Emerson erbjuder förmånsbil, bonuspaket, friskvårdsbidrag och subventionerad lunch i personalrestaurangen. Som anställd på Emerson tar du också del av deras ett attraktivt förmånspaket vilket bland annat innefattar karriärrådgivning.

Övrigt
Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
Omfattning: 100%, heltid.
Placering: Fördelaktigt Göteborg, men flexibelt inom hela Sverige.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter tjänsten som Project Manager intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Ansök här