Har du en passion för att påverka genom kommunikation? Är du intresserad av att utveckla intern kommunikation, tydliggöra Axfood ITs arbetsgivarvarumärke och den strategiska agendan? Vill du ha en varierad vardag med många kontaktytor där du äger agendan för internkommunikation? Då är detta rollen för dig!

Om företaget
Axfood IT är det digitala navet inom koncernen Axfood. De har en av matbranschens största IT-avdelningar med drygt 300 medarbetare. Axfood IT skapar rätt förutsättningar för att varje bolag inom koncernen ska ha branschens bästa IT-lösningar. De jobbar agilt och med den senaste tekniken.

Genom Axfoods många varumärken, kompetenser och bakgrunder finns kraften att tillsammans göra skillnad. Var med på en resa i en bransch där nytänkande, engagemang och prisvärd, bra och hållbar mat är viktiga ingredienser. 

Om tjänsten som Kommunikatör
I denna roll utvecklar du och leder strategin för medarbetarkommunikation för Axfood IT. Du arbetar nära chefer, ledare och HR samt andra nyckelkontakter inom koncernen. 

Rollen ingår i HR-teamet och du rapporterar till HR-chefen. Du har breda kontaktytor över hela Axfood IT och samarbetar tvärfunktionellt kring kommunikation inom hela koncernen. Du bidrar till att positionera och stärka Axfoods varumärke, attrahera rätt kompetens till Axfood IT och säkerställa att allt kommunikationsmaterial håller hög kvalitet och är relevant.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för och utveckla den interna kommunikationen inom Axfood IT
 • Säkerställa att all kommunikation med medarbetare är i linje med affärsmål och stödjer företagets strategi
 • Identifiera möjligheter för att främja medarbetarengagemang och bidra till en positiv företagskultur och ett starkare varumärke
 • Tillsammans med HR ansvara för Employer branding, både internt och externt
 • Vara kontaktperson gentemot centrala kommunikationsavdelningen och delta i koncernens nätverk för kommunikation
 • Skapa och leverera innehåll i kanaler som tex intranät, teams, nyhetsbrev och digitala sändningar

Om dig
Du är en person som är nyfiken och har en stark kommunikativ förmåga. Du utforskar och testar nya idéer och metoder för att förbättra och effektivisera kommunikationsarbetet. Du är också strukturerad och disciplinerad, håller deadlines och levererar resultat av hög kvalitet.

Viktigt för tjänsten är:

 • Universitetsutbildning inom kommunikation
 • Flera års erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete
 • Erfarenhet av att stötta chefer i kommunikativa frågor
 • Förmåga att bygga förtroende och skapa goda relationer
 • Ett grafiskt bra öga och känsla för färg, form och tonalitet

Övrigt
Ett första urval i denna rekryteringsprocess kommer att ske i augusti

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placering: Stockholm, Torsplan
Lön: Enligt överenskommelse

Finner du tjänsten som Kommunikatör hos Axfood IT intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Ansök här