Kategoriansvarig Säljledare till Dagab

Kategoriansvarig Säljledare till Dagab
11/24/2022 lmg

Vill du arbeta lösningsorienterat och få användning av din serviceinriktade sida? Har du ett intresse för mat och vill utvecklas inom dagligvaruhandeln? Här erbjuds du en ansvarstagande roll i Axfoods fortsatta tillväxt.

Om Dagab
Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. De utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment och inköp.

Arbetsuppgifter
Inom affärsområdet Externa affärer ansvarar du för sortiment och logistik gentemot kunder inom servicehandeln. Syftet i rollen som säljledare är att fortsätta att utveckla Dagabs affär, detta genom att driva lönsam försäljning för dina varukategorier. I rollen koordinerar du arbetet att optimera sortimentet mot kund, och är även delvis ansvarig för kampanj- och prissättning. Med utgångspunkt i det här ansvaret sköter du löpande sortimentet inom dina kategorier och du ansvarar för att kontinuerligt förbättra försäljning och bruttovinst, i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi.

I dina arbetsuppgifter ingår att säkerställa ett attraktivt men även effektivt sortiment samt rätt pris mot konsument. Tjänsten omfattar uppföljning av försäljning, intjäning per artikel samt planering, förhandling uppföljning av kampanjer och digitala försäljningsaktiviteter. En självklar del i arbetet är att föra dialog och kommunicera gällande sortimentsfrågor, analysera artiklar att ta in/ut från butik. Dessutom har du kontinuerlig kontakt med leverantörer, besöker butiker samt håller dig uppdaterad på utvecklingen inom dagligvaru- och servicehandeln. Kontakten med leverantör kommer förutom sortiment innebära förhandling kring kampanj och synlighet i våra digitala kanaler.

Kvalifikationer

• Eftergymnasial utbildning från högskola eller universitet, gärna inom inköp eller ekonomi
• Minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från en roll som inköpsassistent eller liknande
• Goda kunskaper av dagligvaruhandeln
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du driven och trivs i en roll som genererar resultat samtidigt som du har en god förmåga att leda dig själv i det dagliga arbetet. Vi tror vidare att du är kommunikativ och har förmågan att bygga goda och långsiktiga relationer. Du har även sinne för affärer och arbetar strukturerat och lösningsorienterat för att nå goda resultat.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse, Omgående
Omfattning: Konsultuppdrag på minst 6 mån med chans till överrekrytering
Plats: Torsplan, Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Kategoriansvarig Säljledare till Dagab intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Pernilla Nilsson

Recruitment Consultant

pernilla@needo.se
+46790651953