Vill du arbeta med service och samtidigt resa runt i Sverige? Trivs du med att arbeta självständigt?
Har du dessutom teknisk erfarenhet och en vilja att fördjupa dina kunskaper?
Då kan tjänsten som Junior Servicetekniker till DMG MORI vara något för dig! 

Om DMG MORI
DMG MORI är en världsledande global koncern som tillverkar spånavskiljande bearbetningsmaskiner. DMG MORI finns representerat över hela världen med mer än 160 försäljnings- och servicecenter. DMG MORI utvecklar kontinuerligt trendsättande produkter som maskiner, styrsystem, automationslösningar och har idag över 12.000 anställda globalt. I Norden har vi vårt huvudkontor i Västra Frölunda, Sverige. De har idag 21 tekniker fördelat över Sverige varav ambitionen är att växa stort! 

Om tjänsten som servicetekniker
I rollen som Servicetekniker hos DMG MORI kommer du att bli en del av en spännande organisation som erbjuder en lärorik utvecklingstrappa formad efter din kompetens och tidigare erfarenhet. Som Servicetekniker kommer du arbeta med DMG MORI’s breda utbud av maskiner och kan komma utföra allt från installation, förebyggande underhåll och akut underhåll. Du kommer löpande ställas inför flertalet tekniska utmaningar kopplat till el, hydraulik, mekanik samt styrsystem (Exempelvis Heidenhain, Siemens, Mitsubishi, Fanuc). Till din hjälp har du tillgång till en teknisk hotline och du kommer att ha ett tätt samarbete med verksamhetens servicekoordinatorer som planerar kundbesöken veckovis. Viss administration förekommer i form av dokumentation och rapportskrivning.

Som Servicetekniker hos DMG MORI kommer du vidare att få åka ut och se olika industrier och träffa flertalet spännande kunder. Resor och övernattningar i tjänsten förekommer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Installation och förebyggande- och/eller akut underhåll av bearbetningsmaskiner.
  • Hjälpa DMG MORI:s kunder på plats.
  • Dokumentera och skriva rapporter gällande utfört arbete

Om dig
Vi söker dig som har minst en gymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning och där du sannolikt har ett stort tekniskt intresse på fritiden! Kanske är du personen som skruvat på mopeden, Epan och idag bilen och trivs med den typen av tekniska utmaningar! Skulle du idag arbeta som mekaniker eller tekniker är det såklart en fördel, lika så finns det fördelar i att du har grundkunskaper inom ett eller flera områden i mekanik, hydraulik, el eller styrsystem, men med drivkraft och vilja kommer du komma långt! För att lyckas i tjänsten behöver inneha körkort B och behärska engelska och svenska i tal och skrift. Skulle du ha erfarenhet av CNC-maskiner antingen som operatör eller som underhållstekniker är detta ett stort plus. 

Vidare söker vi dig som har ett positivt förhållningssätt och som tycker om att arbeta lösningsorienterat. Sannolikt har du också ett naturligt driv och har en fallenhet för att skapa struktur bland dina uppgifter. Finner du det även stimulerande att leverera god service och bygga relationer med kunder kommer du att trivas väl i rollen! 

Viktigt för tjänsten är:

  • Grundläggande erfarenheter inom ett eller flera av områdena Mekanik, Hydraulik, El eller Styrsystem.
  • Avklarad Gymnasieutbildning. 
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska.
  • B-körkort samt möjlighet att resa och övernatta i tjänsten.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att arbeta med CNC-maskiner.
  • Erfarenhet av liknande roller så som servicetekniker, operatör, underhållstekniker eller liknande.
  • Tidigare erfarenhet av att resa i tjänsten.

Vad erbjuder DMG MORI dig? 
Förutom spännande utmaningar kommer du erbjudas en gedigen introduktion och fortlöpande utbildningar både i Sverige och på Fabriken i Tyskland. Du kommer gå bredvid erfarna tekniker och lära sig från de bästa i branschen! I rollen ingår Förmånsbil, lön + OB och Traktamente samt Friskvårdsbidrag och Pension och Försäkring enligt Kollektivavtal. 

Övrigt: 
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%
Placering: Du utgår hemifrån och placerings orter är därför varierande men förslagsvis bor du någonstans i närheten av Göteborg, Örebro, Jönköping, Vimmerby, Kalmar, Halmstad, Varberg, Falkenberg, Borås, Trollhättan, Ulricehamn, Skövde med flera. 
Lön: Enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Junior Servicetekniker intressant? Skicka in din ansökan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

 

Ansök här