Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Är du redo du tillgänglig för omgående start? 
Abion är ute på en stark tillväxtresa och behöver nu att stärka sitt team med ytterligare en Junior Redovisningsekonom/Ekonomiassistent med ambition att växa tillsammans!

Om Abion
Abion levererar ett heltäckande skydd av varumärken och är experter på varumärkessäkerhet. De erbjuder skräddarsydda paketlösningar för skydd av sina kunders företagsportföljer.

Om tjänsten som Jr Redovisningsekonom / Ekonomiassistent
I rollen kommer du vara en del av ett team om 6 personer på ekonomiavdelningen där man arbetar väldigt tajt med varandra. Då Abion har växt mycket, och fortsatt har höga mål om tillväxt, har de mycket att göra vilket gör att du initialt kommer fokusera på kund-och leverantörsreskontra med ett fokus på att automatisera interna processer i deras ekonomisystem. Men för en person med driv och vilja kommer det finnas stora interna utvecklingsmöjligheter inom kontering, bokföring, månads-och årsbokslut, budget och prognos med mera. Du kommer också att ha möjlighet att analysera och jämföra konton för att upptäcka eventuella avvikelser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvara för leverantörs- och kundreskontran.
  • Utföra korrekt kontering, hantering och bokföring av kostnader.
  • Granska och utvärdera redovisnings- och finansieringssystemen för att effektivisera processerna.  

Om dig
För att passa i rollen ser vi att du är utbildad Civilekonom eller har YH-utbildning inom redovisning, finans eller motsvarande relaterat område. Vi ser att det här både kan vara en utmaning för dig med några års arbetslivserfarenhet som ekonomiassistent och eller dig som söker ditt första/andra roll efter högskolestudierna. Rollen kommer kunna anpassas lite efter din individuella nivå men ställer krav på grundläggande arbetslivserfarenheter från en ekonomiavdelning. Det är också viktigt att du har god koll på Excel samt har arbetat i ett ekonomisystem och har bra systemkunskap. Att du talar och skriver flytande i svenska och engelska är också det givna förutsättningar. 

Som person värdesätter du ett bra samarbete med dina kollegor där kommunikation idag är nyckeln till deras framgång. Vi förväntar oss också att du har en drivkraft och vilja att utvecklas och bli effektiv i ditt arbete där det finns tydliga utvecklingsmöjligheter i ett växande bolag. Utöver det har du sannolikt en analytisk förmåga och har en bra problemlösningsförmåga. 

Viktigt för tjänsten är:

  • Erfarenhet som ekonomiassistent eller junior redovisningsekonom.
  • Högskoleexamen som Civilekonom eller motsvarande utbildning inom redovisning eller finans från YH.
  • God Datavana/systemvana (Excel och Redovisningssystem).
  • Flytande språkkunskaper i svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten är:

  • Goda kunskaper i Visma.

Abion erbjudande
Abion befinner sig i en expansiv fas och erbjuder dig att vara med på en resa. I deras strategi ligger både organisk tillväxt samt tillväxt genom förvärv vilket gör det till en spännande och föränderlig miljö. Du kommer också till en organisation med fantastiskt rykte, stark kundbas och många branschspecialister! De erbjuder också bra förmåner, konkurrenskraftig lön samt en möjlighet till att tillfälligt arbeta från deras kontor i Norden.

Övrigt
Start: Omgående – Begränsade möjligheter till sommarledighet.
Omfattning: Konsultuppdrag om 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. 
Placering: Göteborg. – Office First!
Lön: Enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Junior Redovisningsekonom / Ekonomiassistent hos Abion intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här