HR Business Partner Norden till Abion

HR Business Partner Norden till Abion
11/27/2023

Är du mångsidig och självgående inom ditt HR-arbete samt har erfarenhet av internationell miljö? Vill du vara med och bidra till att från ett HR-perspektiv fortsätta utveckla Abion på deras gemensamma resa mot att bli den globala marknadsledaren inom digital varumärkessäkerhet? Brinner du för HR-discipliner som rekrytering och utveckling och vill du bygga vidare på din HR-erfarenhet i en spännande, lärorik och utmanande position? Då kan rollen som HR Business Partner Norden vara rollen för dig!

Om företaget
Abion, tidigare Ports Group och BRANDIT levererar ett heltäckande skydd av varumärken och är experter på varumärkessäkerhet. De erbjuder skräddarsydda paketlösningar för skydd av sina kunders företagsportföljer.

Om tjänsten som HRBP Norden
I rollen som HRBP Norden kommer du ansvara för att driva det löpande operativa och strategiska HR-arbetet tillsammans med Head of HR. Då Abion har vuxit mycket under senaste åren genom organisk tillväxt såväl som förvärv, så finns det ett behov av att bygga broar och sätta gemensamma rutiner och strategier för HR-arbetet vilket kommer vara en av de stora utmaningarna i rollen. De övergripande målen för rollen är att från HR-perspektivet stötta verksamheten i olika områden så som rekrytering, coachning och utveckling av ledare och chefer i HR-policys, stödja implementering av mätverktyg och nya KPI:er.

Då rollen är ny för organisationen kommer mycket fokus också ligga på att få HR-policys på plats, utveckla en gemensam medarbetarhandbok, ansvara för onboarding-programmet i dialog med Head of HR för att sätta en gemensam standard. Du förväntas också leverera ett värde vad gäller att ta fram relevanta KPI:er från ett HR-perspektiv som personalomsättning, lönekartläggningar, identifiera interna karriärvägar, samt se till att stödja organisationen med kunskapar inom arbetsrätt för de olika länderna. Du kommer också bidra till val och implementation av ett HR-system.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stödja den nordiska organisationen från ett brett HR-perspektiv.
  • Bygga upp processer, rutiner och policys för ett växande bolag på nordisk nivå i samspel med Head of HR.
  • Bidra till implementering av nytt HR-system, framtagande av KPI:er och stötta chefer och ledare kring dessa.
  • Bidra till organisationsutveckling, identifiera interna karriärvägar och lönekartläggning. 

Om dig
För att passa i rollen är du trygg och erfaren i din HR-profession och har erfarenhet från ett internationellt perspektiv, gärna inom Norden. Du har en bred HR-kompetens där du är van att stötta organisationen med ett affärsmässigt perspektiv och där du stöttat chefer inom olika områden så som rekrytering, lönesättning, kulturarbete och driva förändring/utvecklingsarbete. 

Som person har du en naturlig fallenhet för samarbete och har lätt för att bygga relationer inom organisationen samtidigt som du bidrar med energi och har en motiverande approach. Du är en stark kommunikatör med ett naturligt driv och har lätt för att identifiera utvecklingsmöjligheter och agera intern projektledare för förbättringsprojekt.

Viktigt för tjänsten är:

  • Bred internationell HR-kompetens inom olika delar så som rekrytering, organisationsplanering och förändringsarbete, coacha och utbilda chefer från ett HR-perspektiv, ta fram relevanta KPI:er, lönekartläggningar med mera.
  • Förmåga att orientera dig i en matrix-organisation.
  • Vana att driva projekt från ett HR-perspektiv.
  • Utbildning inom HR, Psykologi, Arbetsvetenskap, Business Management eller motsvarande erfarenheter från arbetslivet.
  • Svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Meriterande:

  • Från ett HR-perspektiv arbetat i en försäljningsorganisation.

Företagets erbjudande
Abion befinner sig i en expansiv fas och erbjuder dig att vara med på en internationell resa. I deras strategi ligger både organisk tillväxt samt tillväxt genom förvärv vilket gör det till en spännande och föränderlig miljö där du har en unik möjlighet att från ett HR-perspektiv vara med från början och sätta rutiner och processer på plats. Du kommer också till en organisation med fantastiskt rykte, stark kundbas och många branschspecialister! De erbjuder också bra förmåner, konkurrenskraftig lön samt en möjlighet till att arbeta utomlands på något av deras kontor över Europa.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid 100%
Placering: med fördel Malmö, alternativt Göteborg eller Stockholm.
Lön: Enligt överenskommelse

Finner du tjänsten som HR Business Partner Norden intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo hanterar ansökningarna löpande och ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Philip Ackeborn

Senior Search Associate

philip@needo.se
+46736709170
Arbetsgivare
Abion

Stad
Göteborg

Antal tjänster
1

Referensnummer
340610