Head of Sales Operations till Ports Group!

Head of Sales Operations till Ports Group!
01/25/2023

Har du en fallenhet för det kommersiella samtidigt som du gärna grottar ner dig i siffror och analys? Välkomnar du förändring och trivs i en expansiv och varierande miljö? Då kan rollen som Head of Sales Operations vara något för dig!

Om Ports Group
Ports Group levererar ett heltäckande skydd av varumärken och är experter på varumärkessäkerhet. De erbjuder skräddarsydda paketlösningar för skydd av sina kunders företagsportföljer.

Om rollen
I rollen som Head of Sales Operations har du en nyckelfunktion i Ports Groups fortsatta utveckling både nationellt och internationellt. Du kommer ansvara för att leda utvecklingen av hela Ports Groups säljorganisation vad gäller att skapa förutsättningar för effektiva och kvalitativa försäljningsprocesser från prospektering till avslut. Det innebär att du löpande kommer utvärdera befintliga arbetssätt och system för att hitta utvecklingsmöjligheter med ambition att underlätta säljarnas arbete och öka deras förutsättningar att komma till avslut.

För att säkerställa datadrivna beslut kommer du arbeta med analys av försäljningsdata och prognoser. En stor del av rollen kommer också innebära att ta fram material för utbildning, pitch decks och för onboarding samt hålla interna utbildningar. En förutsättning för att ta fram relevant material och information är därför ett nära samarbete med interna stakeholders inom bland annat Sälj, Marknad, Finans och Projektledare för att till exempel anpassa produktstyrning och ta del av marknadsinsikter.

I rollen rapporterar du till Ports Groups CRO (Chief Revenue Officer) och ingår i ledningsgruppen för säljorganisationen. Rollen innebär också personalansvar för två kundsupportmedarbetare och en Sales Development Representative.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utvärdera, utveckla och effektivisera försäljningsprocesser och arbetssätt.
 • Analysera försäljningsdata och prognoser och fatta datadrivna beslut.
 • Utveckla material för onboarding, utbildning och pitch decks.
 • Personalansvar för två supportmedarbetare och en Sales Development Representative.
 • Samverka över avdelningsgränser med Marknad, Finans och Sälj för att anpassa produktstyrning och ta fram markndsinsikter. 
 • Hålla interna säljutbildningar.

Om dig
För att trivas i rollen som Head of Sales Operations ser vi att trivs med att arbeta kommersiellt och har ett bra sinne för affären. Sannolikt är du van att göra analyser, ta datadrivna beslut och har en god känsla för detaljer. Utöver det har du en framåtlutad personlighet och en positivitet som sprider sig.

För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet från den kommersiella sidan inom försäljning eller finans med fokus på utveckling och ledarskap. Det viktiga är att du förstår hela säljprocessen med förmågan att se vad som kontinuerligt behöver revideras och utvecklas för att vara relevanta i sitt erbjudande och med effektiva processer. Du har tidigare arbetat med siffror och analys och känner dig trygg i att ta datadrivna beslut och har en god systemvana och tidigare arbetat i CRM system. Du har även erfarenhet av Project Management och Program Management och det är meriterande om du har erfarenhet inom IP-branschen.

Viktigt för rollen är:

 • Flerårig erfarenhet inom försäljning/finans.
 • Tidigare erfarenhet inom ledarskap och god koordinerande förmåga.
 • Tidigare erfarenhet av Project, Program och- Pipeline Management.
 • Gedigen erfarenhet av analys och rapportarbete.
 • God systemvana.
 • Erfarenhet av analysverktyg och CRM system (t.ex. Hubspot)
 • Svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Företagets erbjudande
Ports Group befinner sig i en expansiv fas och erbjuder dig att vara med på en internationell resa. I deras strategi ligger både organisk tillväxt samt tillväxt genom förvärv vilket gör det till en spännande och föränderlig miljö. De erbjuder också bra förmåner, konkurrenskraftig lön samt en möjlighet till att arbeta utomlands på något av deras kontor över Europa.

Praktiska detaljer
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid
Plats: Göteborg, Stockholm eller Malmö.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter rollen som Head of Sales Operations intressant? Vänta inte med att skicka in din ansökan då urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Philip Ackeborn

Search Associate

philip@needo.se
+46736709170