Head of Brand Protection Strategists till Ports Group!

Head of Brand Protection Strategists till Ports Group!
03/17/2023

Har du flera års erfarenhet inom försäljning och ledarskap och är ute efter nya utmaningar? Har du ett sinne för affärer och människor? Vill du vara med på resan i ett expansivt företag inom varumärkessäkerhet? Då kan rollen som Head of Brand Protection Strategists vara något för dig!

Om företaget
Ports Group levererar ett heltäckande skydd av varumärken och är experter på varumärkessäkerhet. De erbjuder skräddarsydda paketlösningar för skydd av sina kunders företagsportföljer.

Om rollen
I rollen som Head of Brand Protection Strategists kommer du som försäljningschef ansvara för fem säljare (Brand Protection Strategists) i Göteborg där din huvuduppgift innebär att du förväntas leda, coacha och utveckla dem i sina roller och affärer. Sannolikt kommer du driva lite egen försäljning för att skapa förståelse för kund och bransch.

I rollen fyller du en nyckelfunktion i Ports Groups fortsatta tillväxtresa där en viktig del innebär att stärka kulturen i säljteamet samt implementera en tydligare individuell måluppföljning mot uppsatta KPI:er med fokus på att kvalitetssäkra och öka leveransen och att ni når ert resultat. Du kommer ha ett nära samarbete med Head of Sales Operations för att utveckla försäljningsprocesser, kunder och affärer genom att ta datadrivna beslut. I ditt ansvar ryms också att rekrytera och onboarda nya säljare.

Du rapporterar till Ports Groups CRO (Chief Revenue Officer) tillsammans kommer ni ta fram strategier för kontoutveckling, försäljningsstrategier, ta fram prognoser och driva försäljningskampanjs-initiativ. Du ingår i ledningsgruppen för säljorganisationen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Coacha och leda säljare till att nå sina mål.
  • Analysera försäljningssiffror och ta fram prognoser.
  • Ta fram försäljningsstrategier tillsammans med CRO.
  • Löpande arbeta för att utveckla försäljningsprocesser, kunder och affärer.

Om dig
För att lyckas i rollen ser vi att du är resultatdriven, analytisk/strategisk och kommunikativ. Du trivs i en prestigelös organisation och ser värdet av ett bra samarbete där din goda personkännedom blir en nyckel. Du har tidigare erfarenhet inom försäljning och ledarskap inom ett SaaS-bolag eller annan mjukvaruteknisk verksamhet. Du har tidigare arbetat både operativt och strategiskt med goda resultat i att öka försäljningen. Slutligen ser vi att du har god systemvana och erfarenhet av att arbeta i analysverktyg och CRM system. Det är meriterande för rollen om du har erfarenhet inom IP-branschen.

Viktigt för rollen är:

  • Flerårig erfarenhet inom försäljning med bra resultat inom ett SaaS, mjukvaru- eller IT-bolag.
  • Erfarenhet av att utveckla försäljningsprocesser.
  • Tidigare erfarenhet av att coacha och utveckla säljare.
  • God systemvana.
  • Erfarenhet av analysverktyg och CRM system (ex Hubspot)
  • Svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Ports Groups erbjudande
Ports Group befinner sig i en expansiv fas och erbjuder dig att vara med på en internationell resa. I deras strategi ligger både organisk tillväxt samt tillväxt genom förvärv vilket gör det till en spännande och föränderlig miljö. De erbjuder också bra förmåner, konkurrenskraftig lön samt en möjlighet till att arbeta utomlands på något av deras kontor över Europa.

Praktiska detaljer
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Göteborg
Lön: Fast lön enligt överenskommelse + provision

Ansök här

Ansök här

Philip Ackeborn

Search Associate

philip@needo.se
+46736709170
Arbetsgivare
Ports Group AB

Stad
Göteborg

Antal tjänster
1

Referensnummer
314188