Go To Market Manager/Business Developer till Ports Group!

Go To Market Manager/Business Developer till Ports Group!
11/24/2022 lmg

Trivs du i en koordinerande roll och har ett intresse för tekniska lösningar? Vill du förena ditt tekniska intresse med affärsutveckling i ett expansivt företag? Då kan rollen som Go To Market Manager hos Ports Group vara något för dig!

Om företaget
Ports Group levererar ett heltäckande skydd av varumärken och är experter på varumärkessäkerhet. De erbjuder skräddarsydda paketlösningar för skydd av sina kunders företagsportföljer.

Om rollen som Go To Market Manager
Som Go To Market Manager kommer du in i ett spännande läge hos Ports Group som befinner sig i en expansiv fas både i Sverige och över Europa. I rollen kommer du ha en nyckelfunktion i deras produkt- och tjänsteerbjudande där du tillsammans med Director Portfolio Management & Development kommer driva utvecklingen av Ports Groups erbjudande mot både befintliga och nya kunder på marknaden. Det innebär också att du kommer lägga stort fokus på att förstå och analysera marknaden, kunderna och konkurrenterna och proaktivt identifiera kundbehov och ta fram nya erbjudanden och produkter. Du har också en aktiv roll i prissättningen.

Vidare kommer du att internt ha en koordinerande roll där du agerar produktmästare och ansvarar för att informera och utbilda Ports Groups olika funktioner så som försäljning, marknad och support kring nya och kommande produkter och tjänster, till exempel vilka som är de potentiella kunderna samt hur man presenterar erbjudandet på ett enkelt och konkret sätt. Det kan också innebära framtagande av marknadsaktiviteter relaterat till Go-To-Market produktreleaser i koordinering med marknadsavdelningen.

I rollen rapporterar du till Director inom Portfolio Management & Development och då rollen är ny kan den förändras och formas över tid. Resor framför allt inom Sverige, men också utomlands förekommer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvar för utveckling och framtagning av Ports Groups processer och rutiner avseende försäljning, leverans och support samt säkerställa att processer och arbetssätt implementeras och efterföljs.
 • Prissättning och paketering av erbjudanden.
 • Bidra till att utveckla det interna samarbetet mellan sälj, marknad och supportavdelningen.
 • Agera produktmästare och kommunicera produkterna och värdeerbjudandet inom Ports Group.
 • Omvärlds- och konkurrensbevakning.
 • Framtagande av produktbeskrivningar som belyser värdet och fördelarna med produkterna.

Om dig
För att lyckas i rollen med många kontakter både internt och externt är du sannolikt av naturen kommunikativ och förtroendeingivande som person. Du har också en förmåga att agera analytiskt och är van att anpassa din kommunikation efter mottagaren då Port Groups erbjudande kan te sig abstrakt och tekniskt. Slutligen är det viktigt att du trivs i en självständig roll och att agera resultatorienterat mot uppsatta mål.

Sannolikt har du tidigare arbetat med försäljning och kundrelationer på B2B nivå under ett par års tid, gärna inom en teknisk nischad bransch eller lösningar. Du är också van att ha många interna och externa kontaktytor där du har lätt att orientera dig i vilka stakeholders du behöver dialog med. Har du dessutom erfarenhet av domännamn, varumärken och varumärkesskydd är det väldigt meriterande. Det ses även som en bonus om du tidigare även arbetat med marknadsföringsaktiviteter.

Viktigt för rollen är:

 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, marknadsföring, teknisk försäljning eller liknande.
 • Några års erfarenhet inom B2B försäljning.
 • Tekniskt intresserad och viljan att lära sig en nischad bransch.
 • Arbetat med domännamn, varumärken, brand protection lösningar och/eller web security produkter.
 • Erfarenhet av marknadsföring och/eller affärsutveckling.
 • Erfarenhet av att projektleda krossfunktionella team.
   

Ports Groups erbjudande
Ports Group befinner sig i en expansiv fas och erbjuder dig att vara med på en internationell resa. I deras strategi ligger både organisk tillväxt samt tillväxt genom förvärv vilket gör det till en spännande och föränderlig miljö. De erbjuder också bra förmåner, konkurrenskraftig lön samt en möjlighet till att arbeta utomlands på något av deras kontor över Europa.

Praktiska detaljer
Omfattning
: Heltid
Placering: Med fördel Göteborg, men även möjligt med Stockholm eller Malmö.
Start: Enligt överenskommelse
Lön: Fast månadslön

Låter rollen som Go To Market Manager intressant? Urvalet sker löpande så tveka inte med att skicka in en ansökan. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Ansök här

Ansök här

Philip Ackeborn

Search Associate

philip@needo.se
+46736709170