Är du redovisningsekonom och tillgänglig omgående för nytt uppdrag? Vill du arbeta i ett prestigelöst team och bli en del av ett tryggt och spännande bolag i tillväxtfas? Då kan tjänsten som Redovisningsekonom hos Abion vara möjligheten för dig!

Om Abion
Abion levererar ett heltäckande skydd av varumärken och är experter på varumärkessäkerhet. De erbjuder skräddarsydda paketlösningar för skydd av sina kunders företagsportföljer.

Om tjänsten som Redovisningsekonom
I rollen som Redovisningsekonom kommer du att bli en del av ett prestigelöst team bestående av sex ekonomer. Ditt fokus kommer ligga vid den löpande bokföringen, månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisning och koncernredovisning. Vid behov kan du även komma stötta med leverantörs-och kundreskontra, in-och utbildningar samt övrig administration. Vidare kommer du driva dialog med externa parter så som revisorer och andra rådgivare för bland annat moms, skatter och deklarationer. Hos Abion utgår arbetar du enligt IFRS och K3.

Idag har Abion 20-talet legala enheter i olika länder där du i rollen skulle arbeta mot ett eller ett par länder i både Norden och/eller Europa där man har lokal expertis till stöd. Deras tillväxttakt och föränderliga miljö kommer också påverka dina möjligheter till vidare utvecklingsmöjligheter där du sannolikt löpande kommer kunna ta dig an nya utmaningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande redovisning och vid behov stötta upp med leverantörs-och kundreskontra samt in-och utbetalningar.

  • Månads- och årsbokslut, årsredovisning, koncernredovisning.

  • Driva samarbeta och dialog med externa parter så som revisorer och andra rådgivare.

Om dig
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och minst tre års arbetslivserfarenhet av redovisning. Har du även erfarenhet av att arbeta i internationell kontext är det meriterande. Vidare söker vi dig som besitter god systemvana och som med fördel har arbetat i Excel och Visma. För att lyckas i rollen behöver du behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är en kommunikativ lagspelare, som inte är rädd för att ta initiativ och rycka in där det behövs. Du är noggrann, har ett starkt sinne för struktur och trivs bra i föränderlig miljö där spännande utvecklingsmöjligheter erbjuds.

Viktigt för tjänsten är:

  • Några års arbetslivserfarenhet som Redovisningskonsult eller Redovisningsekonom.

  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller redovisning.

  • God Datavana/systemvana (Med fördel Excel och Visma).

  • Flytande språkkunskaper i svenska och engelska.

Abion erbjudande
Abion befinner sig i en expansiv fas och erbjuder dig att vara med på en resa. I deras strategi ligger både organisk tillväxt samt tillväxt genom förvärv vilket gör det till en spännande och föränderlig miljö. Du kommer också till en organisation med fantastiskt rykte, stark kundbas och många branschspecialister! De erbjuder också bra förmåner, konkurrenskraftig lön samt en möjlighet till att tillfälligt arbeta från deras kontor i Norden.

Övrigt
Start: Omgående – Begränsade möjligheter till sommarledighet.
Omfattning: Konsultuppdrag om 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. 
Placering: Göteborg. – Office First!
Lön: Enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Redovisningsekonom hos Abion intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här