Driven Servicetekniker till Cargotec i Göteborg!

Driven Servicetekniker till Cargotec i Göteborg!
05/25/2023 lmg

Vill du bli en del av ett marknadsledande bolag? Trivs du med varierande arbetsdagar? Har du erfarenhet av eller utbildning inom mekanik? Då kan tjänsten som Servicetekniker till Cargotec vara något för dig!

Om Cargotec:
Cargotec har det största utbudet av lösningar och tjänster för lasthantering för hamnar, terminaler, distributionscentraler och tung industri. De är branschledande inom terminalautomatisering och energieffektiv containerhantering där var fjärde containerrörelse runt om i världen hanteras av en Cargotec-lösning. Cargotec och dess dotterbolag sysselsätter cirka 12 500 personer världen över.

I rollen som Servicetekniker/Mekaniker:
I rollen som Servicetekniker på Cargotec kommer du arbeta med service och underhåll av större truckar och tyngre fordon inom materialhantering för Cargotecs kunders räkning. Arbetet kommer främst utföras ute hos kund på plats och kommer gälla både dieseldrivna och eldrivna maskiner. Du får in dina serviceuppdrag via en servicekoordinator och utifrån kundernas behov och efterfrågan kommer du hantera både akut och planerad service och underhåll av maskinerna. Du kommer att ha Västra Götaland som geografisk utgångspunkt.

Arbetet innebär främst självständigt arbete samtidigt som du har en tät dialog med dina sex kollegor som befinner sig i samma region. I Göteborgs finns även Cargotecs verkstad där du även kan komma att utföra underhåll på maskiner. Det är en bred serviceroll där du behärskar både mekanik, hydraulik samt fordonsel. 

Under din första tid i rollen erbjuds du en anpassad introduktion där du kommer gå bredvid befintliga tekniker och få ta del av utbildningar för att har rätt förutsättningar att lyckas i rollen. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
• Planerat och akut underhåll av truckar och andra maskiner inom materialhantering som drivs av både diesel och el.
​​​​​• Självständigt arbete såväl som teamwork.

Arbetslivserfarenhet:
För att lyckas i rollen som Fälttekniker bör du ha god mekanisk kunskap som du fått antingen från att arbeta med liknande tjänster eller från utbildning. Då du kommer arbeta väldigt kundnära ses serviceinriktade roller som meriterande. Det är också meriterande om du arbetat med eldrivna maskiner/fordon tidigare, alternativt om du har ett starkt intresse och en vilja att lära dig.

För att lyckas i rollen bör du ha:
• God mekanisk kunskap från erfarenhet av liknande roll eller från utbildning.
• B-körkort.
• Hantera svenska och engelska i tal och skrift.

Det är en bonus om du även har:
• Erfarenhet av kundnära roller.
• Erfarenhet av eldrivna maskiner/fordon.
• Erfarenhet av att arbeta med service och underhåll av truckar.
• Truckkort.

Om dig:
Som person är du serviceminded och trivs bra i en självständig roll där du får arbeta med frihet under ansvar. Du har ett strukturerat förhållningssätt och är noggrann i rapportering och dokumentation. Du trivs väl i samarbetet med andra samt har en god social kompetens och trivs i dialogen med kund och kollegor. Då du kommer behandla både planerade och akuta underhåll är det viktigt att du som person är flexibel och har en förmåga att ställa om när dagarna kan komma att förändras.

Vad erbjuder Cargotec dig
I rollen erbjuds du en varierande vardag hos en av branschens verkliga tungviktare. Med det kommer trygghet, goda personliga villkor och lön samt goda utvecklingsmöjligheter där de gärna satsar på att utveckla sin personal.

Övrigt
Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
Omfattning: Rekrytering.
Plats: Göteborg med omnejd.
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Fälttekniker hos Cargotec intressant? KUL! Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Frida Bengtsson

Search Associate

frida@needo.se
+46703695507
Arbetsgivare
Cargotec Sweden AB

Stad
GÖTEBORG

Antal tjänster
1

Referensnummer
325571