Är du en driven relationsskapare som får energi av att göra affärer? Trivs du väl i en självständig roll där du arbetar med frihet under ansvar? Vill du vara med på en tillväxtresa i ett tryggt bolag? Då kan rollen som Sales Manager hos Scan-Shipping vara rollen för dig!

Om Scan-Shipping
Scan-Shipping grundades 1969 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn, Danmark med ytterligare kontor i Skandinavien, Europa, Nordamerika och Asien. Koncernens ursprungliga fokus och verksamhet var representation av rederier och speditörer. Sedan dess har företaget utvecklat och utvidgat sitt utbud av tjänster för att täcka alla aspekter av fraktbranschen.

Idag är Scan-Shipping en global tjänsteleverantör som erbjuder en komplett portfölj av sjöfart och logistik, inklusive flygfrakt, LCL- och FCL-sjöfrakt, väg- och järnvägstransport, projektlast, lagerhållning, nyckelfärdiga projekt, med mera.

Företaget erbjuder också skräddarsydda logistiklösningar för Food & Beverage, Aid & Relief, Marine, Oil & Gas, och Aerospace-industrierna.”

Scan-Shipping tillhör familjekoncernen ScanGroup.

Om tjänsten som Sales Manager
I rollen som Sales Manager på Scan-Shipping blir du en viktig pusselbit i organisationen med huvudsakligt syfte att växa bolagets affär! Du blir första person in i säljorganisation och erbjuds en självständig och kreativ roll där du får arbetar kundnära samt vara med och forma Scan-Shippings resa framåt. I praktiken innebär det att du arbetar strategiskt såväl som operativt med affärsutveckling där du driver försäljning genom hela kedjan, från prospektering till avslutad affär. Du arbetar aktivt med nykundsbearbetning samtidigt som du vårdar och utvecklar befintliga kundrelationer. I rollen samarbetar du tätt med Speditörer, Export- och Importchef samt övriga medarbetare inom Säljorganisationen i Norden.

Scan-Shipping har kontor i Göteborg och Helsingborg där du med fördel har din utgångspunkt i närheten, det finns också möjlighet att utgå från ditt hemmakontor från övriga platser i Sverige.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Aktivt driva försäljning från ax till limpa med syfte att växa Scan-Shippings affär.
  • Vara en viktig pusselbit i utvecklingen av säljorganisationen såväl strategiskt som operativt.
  • Samarbeta tätt med Speditörer, Import- och Exportchef samt övriga medarbetare inom Säljorganisationen i Norden.

Om dig
För att lyckas i rollen som Sales Manager har du cirka fem års arbetslivserfarenhet av tjänsteförsäljning där du drivit försäljning framgångsrikt och självständigt genom hela säljprocessen. Du har god systemvana och har tidigare erfarenhet av CRM-system. Vidare har du flytande språkkunskaper i svenska och engelska. Du har B-körkort samt möjlighet att resa i tjänst när arbetet kräver.

Som person ser vi att du har ett tydligt driv och starkt affärsmannaskap där du hämtar din energi i mötet med kunder. Du är naturligt kommunikativ och en god relationsskapare såväl internt som externt. Vidare ser vi att du besitter en entreprenöriell ådra där du på ett kreativt sätt tar stort ägandeskap i ditt arbete. Då du är första person in i säljorganisationen är det viktigt att du trivs med frihet under ansvar och kan på ett strukturerat sätt prioritera bland dina aktiviteter.

Viktigt för tjänsten är:

  • Cirka fem års arbetslivserfarenhet av tjänsteförsäljning, där du framgångsrikt drivit försäljning självständigt från prospektering till avslutad affär.
  • Att du är driven, kreativ och affärsfokuserad.
  • God systemvana och tidigare erfarenhet av CRM-system.
  • B-körkort och möjlighet att resa i tjänst när arbetet kräver.
  • Flytande språkkunskaper i svenska och engelska.

Meriterande för tjänsten är:

  • Tidigare arbetslivserfarenhet av försäljning inom logistikbranschen.

Scan-Shippings erbjudande
Hos Scan-Shipping blir du del av ett bolag med familjär sammanhållning där kulturen präglas av hög laganda med fokus att växa tillsammans. Bolaget ingår i en större koncern vilket innebär att du har trygghet i moderbolaget samtidigt som i dotterbolaget får ta stort ägandeskap och arbeta med frihet under ansvar. Utöver trygghet erbjuder Scan-Shipping ett förmånligt erbjudande.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Placering: Fördel Göteborg eller Helsingborg men möjlighet med hemmakontor från hela Sverige.
Lön: Fast + rörlig del samt förmånsbil.

Låter rollen som Sales Manager hos Scan-Shipping som en roll för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. I den här rekryteringen läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök här