Demand Planner / Efterfrågeplanerare till Dagab

Demand Planner / Efterfrågeplanerare till Dagab
11/24/2022 lmg
Needo tillgodoser alla era behov inom konsultinhyrning, interim och rekrytering. Genom många års erfarenhet har vi byggt upp ett brett nätverk av rekryterare och talanger, allt från lokal till global nivå.

Needo Talent, Needo Executive Search och Needo on-site är specialiserade på IT & Tech, Finance & Procurement, Commercial & Sales, HR & Operations, Engineering.

Vill du komma in i en roll där du får växa och vara starkt bidragande till att utveckla processer för Demand Planning / efterfrågeplanering på Dagab och Axfood och därigenom förbättra effektiviteten i Dagabs varuflöden? Är du rätt person för rollen? Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Dagab
Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. De utvecklar även egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart.
Axfoods verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport – till hur de agerar mot sina medarbetare. På så sätt ger de sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 
Dagab fortsätter att växa och söker nu en Demand Planner / Efterfrågeplanerare som ska vara med på resan att effektivisera varuflödet till deras butiker/kunder och lager. Detta genom att säkerställa ett kvalitativt prognosarbete i Axfoods varuflödesprocesser. Du kommer vara en del av en grupp inom Varuflödesstyrning (VFS) som kommer arbeta med efterfråge- och behovsplanering för Dagabs in- och utflöden i syfte att förbättra prognoskvaliteten och därmed förbättra hylltillgänglighet, servicegrad och minska kapitalbindning i butiker och på lager.
 
Din roll som Demand Planner / Efterfrågeplanerare
Detta är en möjlighet att få verka i en spännande bransch med att utveckla din förmåga och kunskaper inom efterfrågeplanering, vilket är ett område som är högprioriterat på Varuflödesstyrning (VFS) och Dagab. Du kommer ingå i grupp som arbetar tvärfunktionellt inom koncernen och där du kommer ha samarbeten med övriga funktioner inom Varuflödesstyrning (VFS) samt inom övriga delar av koncernen.

I rollen ansvarar du för att:

 • Säkerställa prognoser med hög kvalitet för att optimera orderförslag i Axfoods varuflödesprocesser
 • Veckovis uppföljning av prognoskvalitet och andra varuflödesnyckeltal samt samla in och analysera data för att stödja arbetet med ständiga förbättringar inom prognos- och varuflödesprocesserna
 • Ta fram och utveckla tillförlitliga beslutsunderlag samt förmedla information inom VFS samt mot externa intressenter för att säkerställa hög prognoskvalitet
 • Leda eller delta i förbättringsaktiviteter inom prognosprocessen både internt och mot andra avdelningar som syftar till att effektivisera och/eller förbättra varuflödet
 • Supportera kring prognoser i Axfoods samtliga varuflödesprocesser
 • Hantera dagligt förekommande operativa uppgifter m.a.p. prognos och parametersättningar

Dina kvalifikationer

 • Examen från högskola eller universitet inom logistik, ekonomi eller annan liknande inriktning
 • Mycket god analytisk förmåga och vana att hantera och analysera stora mängder data
 • Kunskap om statistiska prognosmodeller
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet främst inom Excel samt Power Point
 • Kunskaper om varuflödesprocesser samt fördjupad kunskap om varuflödessystem (ex. SAP)
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Kunskaper i SQL och programmering i Python, R

Som person är du noggrann och strukturerad och har förmåga att ta ansvar och leda arbetet framåt inom tilldelade ansvarsområden och uppdrag. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga som möjliggör ett gott samarbetsklimat.

Vad Dagab erbjuder dig
Dagabs företagskultur präglas av samarbete och framåtanda. Det är högt i tak och det finns alltid utrymme för att fånga upp och lyfta initiativ och nya idéer. Du kommer att arbeta med stora datamängder för att säkerställa ett varuflöde som möter konsumenternas efterfrågan! 

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm, Torsplan
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Demand Planner / Efterfrågeplanerare till Dagab intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Needo ansvarar för denna rekrytering och vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Pernilla Nilsson

Recruitment Consultant

pernilla@needo.se
+46790651953