Drivs du av att ta ansvar och driva komplexa projekt inom el och automation? Vill du vara en nyckelperson som vill vara med och bidra till en nödvändig infrastrukturs funktion och säkerställa rent vatten? Är du en affärsmässig person som vill samordna, kravställa och bidra med kompetens inom el och automation gentemot kund? Då kan rollen som Delprojektledare/Elingenjör vara rätt roll för dig!
 
Om företaget
Purac är en privatägd svensk koncern som erbjuder entreprenader och service för vattenrening, avlopp och biogasproduktion där miljön är i fokus. Bolaget grundades 1956 i Lund och kan idag möta deras kunders behov med hjälp av de senaste IT-verktygen, metoderna och teknikerna.
Purac är ett ledande företag inom deras område och finns etablerade i Skandinavien och Asien. Hittills har Purac genomfört mer än 4000 entreprenader i 70 länder över hela världen.

Läs gärna mer om Purac på www.purac.se

Om tjänsten som Delprojektledare/Elingenjör
Som Delprojektledare/Elingenjör hos Purac blir du en nyckelperson som kommer ansvara över att granska och utvärdera hur de tekniska och ekonomiska förutsättningarna ser ut i anläggningsprojekten. Du agerar som teknisk ansvarig och kommer bidra med kompetens inom el och automation, från anbud till driftsatt anläggning. Din roll innefattar även en samordnande roll där du är delprojektledare och kravställare vars uppgift är att planera, organisera och upprätta tidsplaner. Du ingår i olika arbetsgrupper, utifrån var i projektet Purac befinner sig, och har interna och externa kontakter. Så som att ha teknisk samordning med övriga enheter inom företaget samt sido- och underentreprenörer.

I rollen kommer du arbeta med projektering inom el och automation och säkerställa rätt lösning genom att ha god insyn i kundernas specifika krav på system, dokumentation och projektering. En viktig del av rollen är att du har ett affärsmässigt fokus som bidrar till lönsamhet för både kund och Purac. Som Delprojektledare/Elingenjör är du en del av Puracs teknikavdelning med placeringsort i antingen Lund, Kungsbacka, Stockholm eller Kristianstad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Tekniskt ansvarig inom el och automation, från anbud till driftsatt anläggning.
  • Arbeta fram MIVlistor, Motor-, Instrument-, och Ventil-, listor i vår databas från flödesschemor och krav.
  • Samordna och agera kravställare och säkerställa att vägen till rätt driftsatt anläggning uppnås med rätt teknisk lösning.
  • Granska och utvärdera de tekniska och ekonomiska förutsättningarna i projektet och utifrån dessa föreslå lämpliga tekniska lösningar och leveransomfång för upphandling av el/automation.

Om dig
För att lyckas i rollen som Delprojektledare/Elingenjör ser vi att du har en teknisk utbildning från universitet, yrkeshögskola eller på gymnasial nivå. Sannolikt har du även arbetat som projektledare, delprojektledare eller på något annat sätt varit ansvarig för el och automation i ett större projekt tidigare. Alternativt att du tar ansvar och är pådrivande utan att själv är högst ansvarig och idag arbetar som till exempel installationssamordnare. Du har även arbetat med att driva projektering och inköp av el/automation inom antingen VA, Processindustrin eller Energibranschen. Slutligen är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift samt van att arbeta i Officepaketet.

Som person drivs du av att skapa goda samarbeten och uppnå höga resultat. Du har en fallenhet av att kunna arbetsleda andra och med noggrannhet tar du ansvar över el i automationsområdet. I rollen är du affärsmässig och du har god förmåga att säkerställa kvalitet samt har god insyn i de ekonomiska parametrarna. Vidare är det viktigt att du har förmågan att självständigt planera, strukturera och följa upp ditt arbete och har god kommunikationsförmåga

Viktigt för tjänsten är:

  • Teknisk bakgrund inom el och automation.
  • Tidigare arbetat som projektledare, delprojektledare eller på något annat sätt varit ansvarig för el och automation i ett större projekt tidigare.
  • Teknisk universitetsutbildning eller yrkesutbildning inom relevant teknikområde.
  • Strukturerad, noggrann, social och ansvarskännande.
  • Goda kunskaper inom Officepaketet.
  • Erfarenhet av Naviswork, 3D-ritningar.

Puracs erbjudande
Purac erbjuder dig en arbetsplats där du har möjlighet att växa i takt med organisationen där de ger dig verktygen till kompetensutveckling och därmed finns det goda karriärmöjligheter internt. Du ges möjlighet att komma till ett ledande bolag i branschen där du kommer möta och hantera projekt som både är komplexa och utmanande. Genom att arbeta för Purac är du med i en viktigt infrastrukturs funktion och möjliggör samhället rent vatten. Du kommer även vara en pusselbit till den globala omställningen till en hållbar och klimatneutral energiförsörjning. Utöver detta erbjuder Purac ett attraktivt förmånspaket.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, tillsvidare.
Placering: Lund, Kungsbacka, Stockholm eller Kristianstad.
Lön: Enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Delprojektledare/Elingenjör intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!
 

Ansök här