Drivs du av att skapa värde för kunder och trivs i en entreprenöriell miljö där din individuella utveckling premieras? Vill du arbeta med de senaste teknologierna och bygga morgondagens lösningar för att framtidssäkra Sveriges näringsliv? Då har Claesson & Partners möjligheten för dig!

Om Claesson & Partners
Claesson & Partners är ett nytänkande managementkonsultbolag som med lång erfarenhet och djup kompetens stödjer de största svenska organisationerna med strategiförverkligande och affärsutveckling. Med över 50 år i branschen ligger de i framkant med att skräddarsy lösningar efter kundens unika behov. Detta genom att använda den senaste teknologin och de mest relevanta modellerna för styrning och lönsamhet.

Claesson & Partners har en platt organisation med högt i tak där alla är konsulter, alla är säljare, och alla medverkar till att utveckla företaget framåt. De erbjuder en kultur där öppenhet, innovation och kreativitet är viktiga byggstenar.

Om tjänsten som Data Engineer
Som konsult hos Claesson & Partners har du ett helhetsansvar för utformning, ledning och leverans av projekt. Du jobbar med strategi, lönsamhets- och utvecklingsfrågor tillsammans med dina kunder, som verkar både inom privat och offentlig sektor.

Projektens syfte kan variera från att bygga en helt ny dataplattform till att utveckla och förbättra en redan befintlig. För att göra detta kommer du identifiera datakällor, integrera, extrahera och transformera data med hjälp av effektiva ETL-flöden samt modellera i data lake och data warehouse. Vidare kommer du bidra till att utvärdera och stärka leveransen mot kund genom att produktifiera innovativa lösningar och idéer för framtiden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Bygga, utveckla och integrera dataplattform hos kund.
 • Identifiera källor, designa och implementera ETL-flöden, modellera data, arbeta i data lake och data warehouse.
 • Arbeta för att produktifiera lösningar för framtida tjänsteutbud.

Om dig
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom Systemvetenskap, Industriell ekonomi eller annat som kan bedömas likvärdigt. Du har minst två års erfarenhet av att bygga data pipelines och datamodellering samt har erfarenhet av SQL, Databricks, Snowflake, Synapse eller Azure Data Factory. Du känner dig bekväm i att arbeta med hela ETL-processen samt är trygg med olika databaser och miljöer då detta kan variera hos kund. Ett stort plus är om du har erfarenhet av service och kundkontakt, besitter grundförståelse inom ekonomi/redovisning och har kunskaper inom Business Intelligence-system, Python, CI/CD eller DevOps. Har du även erfarenhet av att implementera, förvalta eller integrera ERP-system är det meriterande. För att lyckas i rollen behöver du behärska svenska och engelska flytande i både tal och skrift.

Som person söker vi dig som är driven och trivs med att arbeta i en entreprenöriell miljö. Du känner dig säker på tekniken och vill stärka din helhetsförståelse för affären, kunderna och leveransen. Du är en kommunikativ lagspelare med ett innovativt förhållningssätt samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt och tar ägandeskap för dina uppgifter.

Viktigt för tjänsten är:

 • Eftergymnasial utbildning inom Systemvetenskap, Industriell ekonomi eller liknande.
 • Minst två års erfarenhet inom back-end data engineering där du hanterat alla delar från källa till molnet.
 • Trygg i hela ETL-processen.
 • Erfarenhet av SQL, Databricks, Snowflake, Synapse eller Azure Data Factory.

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av Power BI, Qlik, Tableau eller liknande.
 • Erfarenhet av CI/CD och DevOps.
 • Erfarenhet av Python-programmering.
 • Grundkunskaper i ekonomi/redovisning.
 • Erfarenhet av att implementera, förvalta eller integrera ERP-system.

Claesson & Partners erbjudande
Hos Claesson & Partners blir du en del av ett av Sveriges vassaste Managementkonsultteam vars arbete präglas av samarbete, gemenskap och hög ambition! Ditt team kommer att stödja dig i utvecklingen mot en nyckelroll inom BI-området där du får möjlighet att avancera genom deras karriärtrappa. Claesson & Partners värderar Work Life Balance, friskvård och erbjuder även andra goda förmåner.  

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%.
Placering: Med fördel Stockholm, alternativt Göteborg.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter rollen som Data Engineer spännande? Vi tillämpar ett löpande urval, vänta därför inte med att skicka din ansökan. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här