Vill du driva kundtillväxt hos ett snabbväxande företag som leder den digitala utvecklingen inom förebyggande vård?

Om Blodtrycksdoktorn 
Blodtrycksdoktorn är i absolut framkant för preventiva insatser inom sjukvården. Som Europas ledande digitala vårdgivare inom utredning och behandling av högt blodtryck har de bevisat att sin CE-märkta medicintekniska plattform kan uppnå väsentligt bättre medicinska resultat hos sina patienter, med en bråkdel av resursåtgången. En typpatient hos Blodtrycksdoktorn minskar risken för allvarlig hjärt- och kärlsjukdom med över 50% och förlänger sin förväntade livslängd med över fem år.

Med över 17,000 patienter i aktiv behandling, utvidgar de under 2024 sitt erbjudande till att omfatta ett bredare spektrum av preventiv vård som inte bara innefattar blodtryck, utan alla de viktigaste riskfaktorerna för sjukdom, förtida död och sjukskrivning. Det innebär ett flertal nya behandlingsprogram baserade på en kombination av läkemedel, internetbaserad KBT samt stöd för att förändra levnadsvanor. Samtidigt ska Blodtrycksdoktorn under 2024 och 2025 byta namn och dubblera antalet patienter i tjänsten. 

Blodtrycksdoktorn söker därför en CMO som kan leda den kommersiella verksamheten under denna viktiga och spännande resa!

Om tjänsten som CMO
I rollen som CMO kommer du äga hela kommersiella agendan från varumärkesbyggandet till att skala B2B- och partnervertikalen. Du kommer att driva kundtillväxt genom digital och traditionell marknadsföring samt genom strategiska partnerskap med ambitionen att mångdubbla antalet patienter som bolaget hjälper. 

Du kommer även att leda arbetet med att bygga upp ett datadrivet kommersiellt team som kan följa användaren genom hela patientresan för att utveckla funneln, öka konvertering och bygga tjänsten till Sveriges bästa.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Äga den strategiska och operativa agendan för alla bolagets marknadsaktiviteter
  • Implementera ett nytt varumärke och ny positionering som speglar den nya utökade inriktningen mot preventiv vård
  • Leda kommunikationsarbetet mot alla intressenter inklusive patienter, svenska regioner och investerare
  • Leda och inspirera vårt marknadsteam att driva tillväxt genom datadrivna beslut

Om dig
Som person är du en nyfiken och analytisk med en stark kommersiell bakgrund. Som ledare är du visionär, inspirerande och en operativ doer. Du har en passion för digital innovation och dess potential att förändra människors liv.

Viktigt för tjänsten är:

  • Akademisk bakgrund
  • Erfarenhet av growth marketing, PR, förtjänad media samt investor relations
  • Erfarenhet av att följa kund långt in i produkten och bra samarbetsförmåga med både tjänst- och produktutvecklingsteam
  • Du är analytisk och van att arbeta med dataanalys
  • Förståelse för att driva tillväxt i appbaserad användarmiljö

Övrigt
Start: Enligt ök.
Omfattning: Heltid
Placering: Stockholm

Finner du tjänsten som CMO hos Blodtrycksdoktorn intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig

Ansök här