Är du en fena på att analysera data och motiveras av att optimera processer med hjälp av nya tekniker? Vill du arbeta i en nätverkande nyckelfunktion där du får vara med att stärka affär och tillväxt genom kvalitet och effektivitet? Har du en god förståelse för säljprocessen och är intresserad av AI-lösningar? Då kan tjänsten som Business Performance & Digitalization Specialist hos Kuka Nordic vara möjligheten för dig!

Om KUKA Nordic
KUKA är ett globalt automationsföretag med en omsättning på cirka 3,9 miljarder euro och cirka 15 000 anställda. Företaget har sitt huvudkontor i Augsburg, Tyskland. Som en av världens ledande leverantörer av Robotar, Autonoma Mobila robotar och övriga produkter är de en helhetsleverantör åt sina kunder. Idag hittar du deras lösningar i en lång rad olika branscher så som Automotive, Electronics, Metal & Plastic, Consumer Goods, E-Commerce/Retail och Healthcare.

Om tjänsten som Business Performance & Digitalization Specialist
I rollen som Business Performance & Digitalization Specialist kommer ditt fokus ligga vid att analysera, identifiera och ta action på möjligheter för att optimera Kuka Nordics processer och stärka verksamhetens tillväxt (Sales Operations). För att göra detta kommer du samarbeta med flera funktioner internt så som Marknad, Kundtjänst, Ekonomi och Sälj. Du utbildar och utvecklar arbetssätt för att tolka data, ta fram relevanta prognoser och statusrapporter för att möjliggöra datadrivna beslut och lämpliga försäljningsaktiviteter. Du kan även komma besöka KUKA Nordics partners för att visa på nya tillvägagångssätt för att stärka försäljningen. Löpande driver du förbättringsinsatser i CRM-systemet för att utveckla och optimera relevanta dashboards. Du får möjlighet att driva och implementera globala strategier inom digitalisering och AI på lokal nivå samt etablera gemensamma KPIer för Nordics.

Du rapporterar direkt till Cluster CEO och organisationen du arbetar i har närvaro i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Litauen. Resor förekommer i tjänsten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Koordinera och följa upp försäljningsaktiviteter för att möjliggöra datadrivna beslut för att stärka affären.
 • Utbilda och coacha andra funktioner inom relevanta verktyg för att ta fram och analysera prognoser och data.
 • Följa upp och rapportera efter gemensam KPI för att identifiera förbättringsområden inom försäljningsprocesserna.
 • Arbeta regelbundet med förbättringsinsatser i CRM-systemet för att utveckla och optimera dashboards.
 • Implementera globala strategier inom digitalisering och AI på lokal nivå.

Om dig
För att lyckas i rollen ser vi att du har en eftergymnasial utbildning inom industriell ekonomi, business administration, management, innovation eller liknande. Du har minst tre års arbetslivserfarenhet från ett B2B företag som säljer fysiska produkter, gärna mot industrin. Du har insyn i hur försäljningsprocesser fungerar och besitter god förståelse samt ett genuint intresse för data. Du är en van användare av olika system och verktyg så som CRM, ERP, AI och BI. Du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift och innehar B-körkort.

Vidare söker vi dig som har ett analytiskt förhållningssätt och som stimuleras av att dela med dig av dina kunskaper. Du är en kommunikativ lagspelare som mår bra av att se andra lyckas och som med din pedagogiska förmåga, kan förklara vikten av att arbeta på ett visst sätt. Din nyfikenhet utmärker sig så väl som din vilja att driva actions framåt. Du uppskattar möjligheten att bygga nätverk internt så väl som externt för att få en förståelse både för helheten och för specifika delar av organisationen.

Viktigt för tjänsten är:

 • Eftergymnasial utbildning inom industriell ekonomi, business administration, innovation, management eller liknande.
 • Minst tre år arbetslivserfarenhet från ett B2B företag som säljer fysiska produkter, gärna inom industrin.
 • Genuint intresse för att analysera data.
 • Analytisk, pedagogisk och en kommunikativ lagspelare.
 • Behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift.
 • Innehar B-körkort och god systemvana.

KUKA Nordics erbjudande
Utöver en utvecklande och utmanande roll välkomnas du av ett sammansvetsat team med erfarna kollegor som är duktiga på att dela med sig av sin kompetens. Det finns goda möjligheter för karriärsutveckling i företaget med flertalet utbildningar. Vidare erbjuds du årlig hälsokontroll, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och kollektivavtal.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, 100%.
Placering: Västra Frölunda, Göteborg
Lön: Fast + bonus

Låter rollen som Business Performance & Digitalization Specialist intressant? På grund av kommande semestertider kommer ett första urval att ske först efter sommaren, men skicka in din ansökan redan nu. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här