Om Devyser

Devyser utvecklar, tillverkar och säljer kit för genetisk testning till laboratorier i över 50 länder. Produkterna används för avancerad DNA-testning inom onkologi, transplantation och ärftliga sjukdomar för att möjliggöra skräddarsydd cancerbehandling, diagnos av ett stort antal genetiska sjukdomar samt uppföljning av transplanterade patienter. Devysers produkter förenklar komplexa genetiska testprocesser, förbättrar provgenomströmningen, minimerar manuella moment och levererar snabba resultat. Devyser grundades 2004 och har sin bas i Stockholm.

Din roll som Business Controller

I rollen som Business Controller kommer du att arbeta med att utveckla strategi och struktur för hur man arbetar med controlling på Deyvser. I rollen förväntas du vara proaktiv och på ett självständigt sätt leda, planera och följa upp verksamhetens finansiella processer. Detta genom att skapa och följa upp relevanta KPIer samt skapa rapporter och analyser som underlag för att kunna fatta strategiska beslut och dra slutsatser.
Du kommer även arbeta med att ta fram rekommendationer och insikter för att förbättra verksamhetens resultat och marginaler. I rollen jobbar du nära såväl ledningsgrupp som bolags- och avdelningsansvariga samt ekonomifunktionen. Du ansvarar för bolagets budget- och prognos-processer vilket kräver god förståelse både för bolagets olika områden samt den aggregerade nivån.

Dina arbetsuppgifter inkluderar att:

 • Leda, planera och följa upp verksamhetens finansiella processer
 • Vidareutveckla och löpande förbättra Devysers BI
 • Arbeta affärsnära och bidra med insikter för att förbättra verksamhetens resultat och marginaler
 • Delta i och utveckla delar av koncernens målstyrning och hjälpa till att sätta KPIer kopplade till de strategiska målen
 • Vara delaktig i att analysera resultatet mot både ledning och avdelningar
 • Involverad i företagsövergripande strategiska projekt
 • Äga hållbarhetsredovisning enligt internationella ramverk och utveckla hållbarhetsarbetet

Dina kvalifikationer

 • Flerårig erfarenhet från finansavdelning, varav minst 3 år inom Controlling
 • Systemkunskap är starkt meriterande – Power BI, Netsuite.
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Tidigare erfarenhet av tillverkande industri är ett krav, mycket meriterande med erfarenhet från Life Science, Pharma, Medtech

För att lyckas i rollen som Business Controller är du nyfiken, lösningsorienterad och ansvarstagande. Du bör ha en god förmåga att identifiera förbättringsmöjligheter, samt ha en hög analytisk förmåga. Det är även av vikt att du är prestigelös och har lätt att bilda dig nya kontakter och relationer, samt är kommunikativ. Du ska även trivas i en miljö där du både får arbeta självständigt och i team.

Vad Devyser erbjuder dig

Devysers värderingar genomstrålar både deras visioner och mål, vilket också är basen för deras företagskultur. På Devyser erbjuds en miljö där din utveckling och innovation uppmuntras. Ditt team består av dedikerade personer med expertis inom sina områden. Du är en del av något större.

Övrigt

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm, Årsta
Lön: Enligt Ök.

Låter rollen som Business Controller till Devyser intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här