Har du ett starkt affärsdriv och trivs väl i en entreprenöriell miljö? Är du en trygg ledare som motiveras av att arbeta både operativt och strategiskt? Vill du vara med på en spännande tillväxtresa? Då kan rollen som Avdelningschef till ONE Nordic vara rollen för dig!

Om ONE Nordic
ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av service, entreprenader samt tekniska konsulttjänster inom energi- och industrisektorn. Tillsammans med sina kunder planerar och utformar de framtidens hållbara energisamhälle. Kort och gott kan man säga att de ser till att elen når både hushållen och industrin. Nu och i framtiden. De omsätter 3,5 miljarder, är 1600 anställda och har över 40 etableringar i Sverige.

Om tjänsten som Avdelningschef
I rollen som Avdelningschef är du ytterst ansvarig för att driva och utveckla avdelningen Industri och Stationer i Stockholm där det idag arbetar cirka 20 personer. I praktiken innebär det att du genom kortsiktiga och långsiktiga mål utvecklar din avdelning både operativt och strategiskt med syfte att växa ONE Nordics affär. Du har ett tydligt kommersiellt fokus där du aktivt driver försäljning och utvecklar befintliga avtal samtidigt som du etablerar nya kundsamarbeten. I rollen förväntas du även ansvara för den dagliga driften, säkerställa kompetensförsörjning samt följa upp kvalitet i projekten.

Teamet består idag av projektledare, arbetsledare, administratörer och tekniker där du har ett fullständigt personalansvar. Med ditt engagemang och inkluderande ledarskap utvecklar du och motiverar samtliga medarbetare på avdelningen och ser till att teamet har rätt förutsättningar och verktyg för att kunna leverera bästa möjliga resultat.

Som Avdelningschef hos ONE Nordic får du en unik möjlighet att ”driva bolag i bolaget” där du ansvarar för att forma avdelningens utveckling framåt. Du ingår i den regionala ledningsgruppen och rapporterar till Regionchefen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för att driva avdelningens utveckling framåt både operativt och strategiskt med syfte att växa ONE Nordics affär.
 • Aktivt driva försäljning genom att utveckla befintliga avtal samt etablera nya kundsamarbeten.
 • Fullständigt personalansvar för avdelningen där du coachar, guidar och utvecklar dina medarbetare.

Om dig
För att lyckas i rollen som Avdelningschef ser vi att du har en bakgrund av ledande position, gärna från branscher så som el, bygg, industri eller mark- och anläggning eller annan entreprenadverksamhet. Du har tidigare haft personalansvar både för tjänstemän och kollektivanställda och är en trygg och kommunikativ ledare. Vidare behärskar du svenska i både tal och skrift och innehar B-körkort. Har du erfarenhet av en liknande position, dessutom inom el- och energibranschen, eller drivit en förändringresa är detta starkt meriterande.

Som person ser vi att du är affärs- och resultatdriven samt har en entreprenöriell ådra där du tar stort ägandeskap i ditt arbete och motiveras av att driva tillväxt och lönsamhet. Din ledarskapsstil är varm och inkluderande där du med framgång utvecklat medarbetare till att leverera sitt yttersta. Då rollen innebär flera kontaktytor såväl internt som externt är du en naturlig relationsskapare och en skicklig kommunikatör. Vidare ser vi att du har förmågan att inta ett holistiskt perspektiv samtidigt som du värnar om detaljer och kan växla där emellan.

Viktigt för tjänsten är:

 • Arbetslivserfarenhet av ledande position, gärna inom el, bygg, industri eller mark- och anläggningsbranschen.
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar, både för tjänstemän och kollektivanställda.
 • Att du är affärs- och resultatdriven samt trivs väl i en entreprenöriell miljö där du intar ett helhetsansvar.
 • Flytande språkkunskaper i svenska.
 • B-körkort.
   

Meriterande för tjänsten är:

 • Erfarenhet av en liknande roll inom el- och energibranschen.
 • Tidigare genomfört en förändringsresa.

ONE Nordics erbjudande
På ONE Nordic blir du del av ett familjärt bolag med hög framåtanda. Du erbjuds fina förmåner i form av arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, 30 semesterdagar, kollektivavtal, extra avsättning till tjänstepension och möjlighet till förmånsbil.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%.
Placering: Segeltorp, Stockholm.
Lön: Fast + bonus.

Låter rollen som Avdelningschef till ONE Nordic intressant? Vi tillämpar ett löpande urval så vänta därför inte med att skicka din ansökan. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här