Area Sales Manager till Finder

Area Sales Manager till Finder
05/25/2023 lmg

Är du en trygg och självgående säljare och vill ta en viktig roll i ett internationellt bolag? Har du erfarenhet inom industriell automation och/eller el? Vill du utgå från ditt hemmakontor och planera dina egna dagar? Då kan tjänsten som Area Sales Manager hos Finder vara rätt för dig!

Om Finder
Finder är ett italienskt varumärke med närvaro i hela världen med produktion och logistikcentraler i Spanien, Frankrike och Italien. De är ett multinationellt B2B företag som sedan 1954 tillverkat ett brett utbud av produkter för bostadsinstallationer, fastighetsautomation, energihantering, industriella tillämpningar och automation. I portföljen finns över 14 500 elektromekaniska och elektroniska högkvalitativa komponenter som tillverkas på deras anläggningar i Europa. Finder är stolta över sin expansion och växande partnerskap med den svenska industrin.

Idag finns det cirka 1300 medarbetare inom Finder globalt. Deras kontor i Sverige är placerat i Malmö.

Om tjänsten som Area Sales Manager
Som Area Sales Manager kommer du att ansvara för försäljningen i Mellansverige där du förväntas arbeta relationsskapande med befintliga så väl som nya kunder. Du ansvarar vidare för hela försäljningsprocessen, från prospekt till avslut och kommer därmed arbeta för att stärka Finder’s position i Sverige. Tillsammans med din motsvarighet i Storbritannien och Italien har du en viktig roll för att utveckla nya marknadsstrategier för att öka tillväxten i bolaget. Du kommer även få delta på olika marknadsföringsaktiviteter och vara en ambassadör för Finder i olika nätverk.
Du kommer att utgå från ditt hemmakontor och erbjuds goda utvecklingsmöjligheter i bolaget. Du kommer att ha kollegor utspridda i Europa och rapporterar till Group Sales Manager i Finder plc UK. Resor utrikes kan förekomma.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Prospektera och bearbeta nya kunder samt utveckla befintliga.
  • Projektleda försäljningsprocessen från start till slut.
  • Stärka Finders position i Mellansverige genom försäljning och marknadsföringsaktiviteter
  • Utveckla nya marknadsstrategier tillsammans med din motsvarighet inom Finder i UK och Italien.

Om dig
Vi söker dig som har ett par års arbetslivserfarenhet inom teknisk försäljning, gärna inom industriell automation eller elsektorn. Har du även en relevant eftergymnasial utbildning är det meriterande. Fortsättningsvis, är en stark fördel om du tidigare arbetat mot maskinbyggare, automationsskåpsbyggare och/eller OEM-kunder. Vidare söker vi dig som behärskar svenska och engelska flytande och som har möjlighet att arbeta från ditt hemmakontor. För att lyckas i tjänsten är en förutsättning att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i CRM-system och trivs bra med att arbeta efter budget och med varierande längd på säljcyklar. Har du även erfarenhet av lågspänningskomponenter är detta meriterande.
Vidare söker vi dig som trivs bra med frihet under ansvar och som är trygg och självständig i din roll. Du är resultatorienterad och motiveras av att bygga långsiktiga relationer. Kvalitet och struktur är något du värderar så väl som god kommunikation och samarbete, både internt och extern.

Viktigt för tjänsten är:

  • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom teknisk försäljning.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom industriell automation och/eller elsektorn.
  • Flytande språkkunskaper i svenska och engelska.
  • God datorvana och erfarenhet av CRM-system.
  • Att du är självgående, resultatorienterad, kvalitetsmedveten och motiveras av tillväxtresan.

Företagets erbjudande
Finder erbjuder ett attraktivt bonussystem med en trygg fast lön och förmånsbil. Vidare kommer du vara drivande i en spännande tillväxtresa i en internationell företagsmiljö där dina marknadsinsikter värdesätts högt.

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%.
Placering: Mellansverige – Stockholm, Västerås, Örebro eller Norrköping med omnejd. Du kommer utgå från ditt hemmakontor.
Lön: Enligt överenskommelse. Fast lön + bonus.

Är du redo för ett nästa steg i karriären? Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!
 

Ansök här

Ansök här

Philip Ackeborn

Search Associate

philip@needo.se
+46736709170
Arbetsgivare
Finder AB

Stad
Malmö

Antal tjänster
1

Referensnummer
323092