Är du en driven säljare som älskar att bygga långsiktiga kundrelationer? Brinner du för att hjälpa och föreslå rätt teknisk lösning till dina kunder? Trivs du att vara spindeln i nätet och arbeta på ett bolag som har en trygg historia? Då kan tjänsten som Area Sales Manager MRO till Optibelt vara något för dig!

Om Optibelt
Optibelt, har varit verksamma i över 150 år, är tillverkare och marknadsledande inom området drivelement som kuggremmar, kilremmar, kraftband, rippenband med tillhörande metallprodukter. Optibelt är idag en världsomspännande koncern med 9 fabriker och 33 försäljningsbolag över hela världen. Moderbolaget har sitt huvudkontor i Höxter i Tyskland. Optibelt Skandinaviska AB är lokaliserat i Malmö och är försäljningsbolag med ansvar för den skandinaviska marknaden.

Om tjänsten som Area Sales Manager MRO
I rollen som Area Sales Manager MRO kommer du ha en viktig roll med fokus på att fortsätta bygga, driva och utveckla relationen med framför allt befintliga kunder inom industrin. Din målsättning kommer vara att fortsätta utveckla affären tillsammans med Optibelts distributör som de har ett långsiktigt partnerskap med. Detta kommer du göra genom att visa närvaro hos dina kunder och hjälpa dem med deras tekniska utmaningar. Optibelt är experter inom området remtransmissioner, därför är det ditt ansvar att fånga upp behov där remmar behövs, exempelvis i en maskin eller produktionslina. Ditt försäljningsdistrikt kommer innefatta södra och mellersta Sverige. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga medarbetare inom Optibelt men också tätt samarbete med dina kunder. Resor och övernattningar kommer förekomma i tjänsten med utgångspunkt från ditt hemmakontor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utveckla och underhålla relationen med befintliga kundsamarbeten.
 • Identifiera nya affärsmöjligheter ute hos kunder.
 • Bidra med expertis inom området remtransmissioner och erbjuda rätt lösning.
 • Samarbeta med övriga kollegor i säljorganisationen, partners och kunder.  

Om dig
Vi söker dig som har gymnasieutbildning, önskvärt inom teknik. Du har med fördel arbetat i en teknisk roll tidigare och som avancerats till en mer kommersiell roll. Vidare ser vi att du arbetat några år inom industrin. Då det förekommer en del resor och övernattningar i tjänsten är B-körkort ett krav. Du har god kunskap inom Officepaketet samt kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Kan du även tala tyska är det meriterande.

Som person har du en kommersiell ådra och ett starkt affärsmannaskap där du trivs väl i mötet med andra människor. Du har lätt för att kommunicera teknisk information och skapa förtroende för dina kunder och partners. Vidare är du självgående och har ett naturligt driv där du har god förmåga att strukturera, planera och prioritera dina egna dagar för att skapa effektivitet.

Viktigt för tjänsten är:

 • Avklarad gymnasial utbildning, med fördel inom teknik.
 • Erfarenhet av industrin.  
 • Tidigare erfarenhet av B2B försäljning.
 • Tidigare arbetat tekniskt med fördel inom transmissioner.
 • Att du är kommunikativ, kundorienterad, lyhörd och har god struktur i ditt arbete. 
 • B-körkort.
 • Van användare av Office-paketet.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande:

 • Arbetat med applikationer och system inom industrin.

Optibelt erbjudande
Optibelt erbjuder dig en anställning på ett tryggt bolag som funnits sedan 1872. Du kommer till ett bolag som erbjuder dig goda möjligheter till utveckling med ett attraktivt förmånspaket såväl som en god kultur där de anordnar events för att skapa gemenskap.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid.
Placering: Flexibelt i mellersta/södra Sverige.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter rollen som Area Sales Manager MRO intressant? Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper så passa på att söka tjänsten redan idag!
 

Ansök här