Är du i början av din karriär inom PLC och automation? Har du dessutom en bakgrund inom el och vill arbeta på ett av de största logistikbolagen i världen? Vill du bli en del av ett kompetent team med god sammanhållning? Då kan tjänsten som Automationstekniker hos APM Terminals vara rollen för dig!

Om APM Terminals
APM Terminals Gothenburg är belägen i Skandinaviens största containerhamn och maskinpark av kranar och truckar. Det är den enda terminalen i Sverige som är utrustad för att hantera världens största fartyg på 24 000 TEU+. För att stödja de växande volymerna vid APM Terminals Gothenburg och hamnens fulla potential pågår ett arbete med att fördjupa farleden. Terminalen är fri från tidvatten och is och fungerar 365 dagar per år.

Terminalen hanterar cirka 20 hamnanlöp varje vecka, inklusive direktanlöp från andra kontinenter samt feederfartyg från andra hamnar i norra Europa. Anlöpstiden från öppet hav är bara 90 minuter och inom sex timmar kan vi nå tre av de nordiska huvudstäderna.

Om tjänsten som Automationstekniker
Som Automationstekniker på APM Terminals kommer du att bli en del av kranavdelningen bestående av 23 engagerade och kompetenta medarbetare. Du kommer framför allt arbeta nära andra automationstekniker, mekaniker och kranförare som du tillsammans identifierar och löser både akuta och planerade arbeten med. Hos APM Terminals är din säkerhet i fokus och du kommer aldrig att utföra ett jobb ensam.

I rollen som Automationstekniker kommer du att ansvara för att felsöka, optimera och serva APM Terminals semiautomatiserade kranar i hamnen. Du kommer framför allt hantera ärenden kopplat till PLC (Siemens och ABB) och el men kan vid behov även tänkas stötta upp med enklare mekaniska uppdrag. I tjänsten kommer du att arbeta i varierande miljöer, ute som inne, högt som lågt då kranarna kan uppgå till en höjd om 80 meter. Efter avslutade uppdrag dokumenterar du utförda åtgärder och säkerställer en god överlämning till nästkommande skiftarbetare.

Hos APM Terminals kommer du att arbeta i skift med fokus på dag-och kväll (kl.07.00- 15.00 och kl.15.00-00.00). För att vara aktuell för tjänsten behöver du inneha B-körkort för att ta dig till kranarna. Till APM Terminals finns det goda kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utföra planerade och akut service och underhåll av kranar med fokus på felsökning och optimering av PLC, elfel och enklare mekaniska fel.
  • Dokumentation och rapportering av utförda arbeten.
  • Tillsammans med dina kollegor, identifiera lösningar på både unika och mer återkommande problem.

Eftersom detta är en säkerhetsklassad tjänst kommer du i denna process få genomgå en säkerhets- och bakgrundskontroll.

Om dig
Vi söker dig som har minst teknisk gymnasial utbildning, med fördel inom el och/eller automation. För att lyckas i rollen behöver du besitta en nyfikenhet och förståelse för PLC och automation. Du trivs bra med att arbeta utomhus så väl som inomhus och innehar god fysik för att eventuellt kunna hantera tunga lyft. I rollen kommer du ha tät dialog med dina kollegor vilket gör det väsentligt att du behärskar svenska så väl som engelska på en mycket god nivå. Du innehar B-körkort och har möjlighet att arbeta skift.

Vidare söker vi dig som har ett genuint tekniskt intresse och som tar ansvar för ditt lärande. Du trivs bra i en ansvarstagande roll där du får ta vara på din logiska förmåga för att agera lösningsorienterat och tillsammans med dina kollegor, hitta kreativa och optimerade arbetssätt. Har du även god arbetsmoral, vågar fråga och trivs bra med att arbeta i team kommer du att trivas hos APM Terminals!

Viktigt för tjänsten är:

  • Minst teknisk gymnasial utbildning, med fördel inom el och/eller automation.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska.
  • B-körkort, vilja att arbeta både inomhus och utomhus i skift.
  • Att du är tekniskt intresserad, ansvarstagande och lösningsorienterad.

APM Terminals erbjudande
Som en viktig lagmedlem hos APM Terminals blir du en del av en trygg organisation som står för 55% av Sveriges import och export. Du är därmed med och bidrar till stort samhällsvärde genom att stärka Sveriges näringsliv och BNP. Vidare har APM Terminals kollektivavtal och erbjuder goda förmåner i form av exempelvis lunchförmån, fri användning av ett fullt utrustat gym och friskvårdsbidrag.

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: 100%, Heltid.
Placering: Göteborg.
Lön: Enligt överenskommelse.

Vill du bli en del av team APM Terminals? Ta chansen och skicka in din ansökan idag, urvalet sker löpande. 

På grund av semestertider kan urvalsprocessen ta längre tid än vanligt, men skicka in din ansökan redan nu. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök här