Anbudsingenjör / Kalkylator till GK!

Anbudsingenjör / Kalkylator till GK!
05/25/2023 lmg

Har du en teknisk bakgrund? Är du en initiativtagande och noggrann person som trivs väl som länken mellan projektdeltagare? Vill du lära dig mer om kalkylering av projekt? Då kan tjänsten som Anbudsingenjör vara något för dig!

Om företaget
GK är ett familjeföretag och har varit det sedan uppstarten som en liten ventilationsfirma 1964. Sedan dess har GK växt och blivit Skandinaviens ledande leverantör av teknik inom bygg och anläggning med en omsättning på 6 miljarder SEK. De har 3 000 anställda och har kontor i Sverige, Norge, och Danmark och levererar smarta lösningar inom ventilation, kyla, fastighetsautomation, el och VVS. GKs uppdrag är att bygga hållbara samhällen för generationer. De strävar alltid mot att vara en klimatförebild för att bidra till en hållbarare bransch.

Om tjänsten
Som Anbudsingenjör kommer du att arbeta med kalkyl och anbud inom fastighetsautomation för att t.ex. hjälpa kunder med nya entreprenadprojekt, rotprojekt samt uppgradera, underhålla och serva styrsystem.

Du kommer få underlag i nybyggnadsprojekt på exempelvis ritningar och andra beskrivningar för att kunna beräkna och fastställa material- och arbetskostnader. Som Anbudsingenjör kommer du även se till att samtliga kalkyler utförs enligt GK kalkylmodeller och målsättningar.

Du kommer ha ett nära samarbete med personen i det lokala verksamhetsområdet inom byggnadsautomation och ansvara för verksamhetsområdet byggnadsautomation där du kommer driva kalkyl och anbudsprocessen. Vidare kommer du arbeta proaktivt och bevaka handlingar på intressanta entreprenadförfrågningar i samråd med entreprenadsäljaren. Du kommer också vara med och bevaka nyckeltal och arbeta kvalitativt för att säkerställa kvaliten i anbudskalkylen och kalkylerade marginaler. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Driva kalkyl- och anbudsprocessen från förfrågan till färdigt anbud.
• Beräkna och fastställa material- och arbetskostnader utifrån exempelvis förfrågningsunderlag, ritningar och beskrivningar.
• Aktivt hitta förslag till omarbetningar av handlingar och hitta ekonomiska förbättringsförslag.
• Identifiera intressanta handlingar på entreprenadförfrågningar, som görs i samråd med entreprenadsäljaren.

Om dig
Vi söker dig som är början av karriären och som drivs av att vilja arbeta med att räkna på projekt. Du har en teknisk bakgrund så som utbildning alternativt arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att komma med förbättringsförslag och hur man kan göra arbetet annorlunda för att få en bättre träffsäkerhet. Du behöver behärska svenska och engelska väl. Om du har arbetat med kalkylering sen innan är det en merit men inget krav.

Vidare söker vi dig som har en fallenhet för struktur och som har ett noggrant arbetssätt. Som person är du lyhörd, nyfiken och drivs av att lära dig nya skaer men också generös med att hjälp andra. Ansvarstagande genomsyrar din personlighet och samarbete är något du värderar högt.

Viktigt för tjänsten är:
• Grundläggande teknisk förståelse.
• God datorvana samt flytande språkkunskaper i svenska och engelska.
• Att du är en noggrann, driven, lyhörd och ansvarsfull lagspelare.

GKs erbjudande
GKs erbjuder dig en roll där du ges möjlighet att utvecklas där du kommer ta del av bred kunskapsmiljö där dem är måna om gemensamt lärande och interaktion. få ta dig an olika projekt inom installation av ventilation i varierande storlek. Du kommer att ingå i en sammansvetsad grupp, där arbetsklimatet är varmt och öppensinnat. Dina erfarna kollegor är bara ett samtal bort och hjälper dig gladeligen med stöttning och där du kan bolla frågor som uppstår i det dagliga arbetet. Stämningen på GK beskrivs som familjär och inkluderande.

Hela branschen satsar på automation, vilket gör att GK befinner sig i en framtidsbransch med goda möjligheter att utvecklas i.

Övrigt
Omfattning: Heltid, kontorstider.
Placering: Önskvärt Malmö, alt. Göteborg.
Start: Enligt överenskommelse.
Lön: Enligt överenskommelse.
Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök här

Ansök här

Emilia Andersson

Sr. Sales & Search Associate

Emilia@needo.se
+46739365624
Arbetsgivare
Gunnar Karlsen Sverige AB

Stad
Oxie

Antal tjänster
1

Referensnummer
328860