Analytisk Ekonomiansvarig till Taxi Göteborg!

Analytisk Ekonomiansvarig till Taxi Göteborg!
11/27/2023

Har du gedigen erfarenhet som redovisningsekonom och är redo för nästa steg i din karriär? Motiveras du av ledarskap och att få vara med och utveckla en ekonomifunktion? Är du prestigelös, analytisk och stimuleras av varierande arbetsuppgifter? Då kan tjänsten som Ekonomiansvarig hos Taxi Göteborg vara tjänsten för dig!

Om Taxi
Göteborg Taxi Göteborg är Västsveriges största taxibolag som erbjuder persontransporter med bästa tänkbara service till företag, samhälle och privatpersoner. Verksamheten är en ekonomisk förening som ägs av cirka 100 medlemmar. Det är medlemmarna som driver åkerierna som äger alla taxibilar och har anställda taxiförare – som utför cirka 3000 resor per dygn. Taxi Göteborg tar ansvar för miljö och säkerhet. De flesta av deras bilar drivs av fossilfritt bränsle och arbetar utifrån branschens ledningssystem Säker Grön Taxi.

På Taxi Göteborgs kontor arbetar cirka 35 personer med kundservice, ekonomi, IT, åkeriservice, information, marknadsföring och försäljning.

Om tjänsten som Ekonomiansvarig
I rollen som Ekonomiansvarig kommer du att ha helhetsansvar för Taxi Göteborgs ekonomi och vara personalansvarig för två medarbetare, en Redovisningsekonom och en Ekonomiassistent. Du blir en del av ledningsgruppen som består av tio personer och kommer att arbeta strategiskt med affärsutveckling samtidigt som du själv utför och leder det operativa arbetet. I tjänsten kommer du vidare ansvara för budgetering, finansiell rapportering, månads-och årsbokslut, avstämningar, attestering av fakturor, deklaration, moms och skatter. Du kommer även hantera löner för cirka 50 personer, då inkluderat anställda och styrelsemedlemmar.

I tjänsten kommer du att ha kontakt med olika enheter internt så väl som externt för att säkerställa ekonomifunktionens leverans. Tjänsten är placerad på Taxi Göteborgs huvudkontor på Gustaf Dalénsgatan 19, där du har nära till både kollektivtrafik och stort utbud av restauranger.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Driva ekonomifunktionen på operativ så väl som strategisk nivå.
• Leda, coacha och följa upp medarbetare.
• Budgetansvar.

Om dig
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och som har minst fem års erfarenhet inom redovisning med god kompetens att utföra självständiga månads-och årsbokslut. Du är medveten och förstår helhetsperspektivet kring Taxi Göteborgs affär och den stora mängd transaktioner och data som behandlas. Vidare söker vi dig som trivs bra med att presentera och förklara siffror på olika nivåer och som har erfarenhet av att hantera löner. Flytande språkkunskaper i svenska är ett krav så väl som god systemvana.

Som person söker vi dig som är trygg i din roll och som finner det stimulerande med en prestigelös arbetsmiljö med högt i tak. Vidare ser vi att du är analytisk lagd och mån om att utföra dina uppgifter med kvalitet och noggrannhet. För att trivas i rollen behöver du ha viljan och ambitionen att motivera, coacha och leda andra. Därtill har du en god kommunikativ förmåga och visar på närvaro och lyhördhet i ditt ledarskap. I rollen som Ekonomiansvarig behöver du också vara tålmodig och orädd för att motivera olika beslut.

Viktigt för tjänsten är:
• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt minst fem års erfarenhet inom redovisning. trygg i att utföra månads- och årsbokslut självständigt.
• Arbetslivserfarenhet av lönehantering.
• Att du är noggrann, analytisk, kommunikativ och närvarande.

Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid, 100%
Placering: Gustaf Dalénsgatan 19, Göteborg.
Lön: Fast lön enligt överenskommelse.

Finner du tjänsten som Ekonomiansvarig hos Taxi Göteborg intressant? Skicka in din ansökan idag, vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök här

Ansök här

Petra Nordberg

Search Associate

petra@needo.se
+46739399513
Arbetsgivare
Taxi Göteborg AB

Stad
GÖTEBORG

Antal tjänster
1

Referensnummer
348606