Affärsdriven Säljare till Marknadsledande Pretec!

Affärsdriven Säljare till Marknadsledande Pretec!
01/19/2023

Drivs du av att utveckla affärer och hålla en nära och god kunddialog? Vill du vara en del av ett marknadsledande bolag i tillväxt? Har du en stark vilja och driv att sätta dig in i Pretecs produkter och bransch? I så fall kan tjänsten som Säljare på Pretec vara något för dig!

Om Pretec:

Pretec grundades 2004 i Kungälv och har sedan dess utvecklat ett brett sortiment inom Stålbygg, Prefab-industrin samt Berg och Tunnel. I dagsläget lagerför de över 3000 artiklar, är 41 anställda totalt med lagerpersonal, tekniker, ledning, säljare och konstruktörer. Deras vision är att vara en helhetsleverantör till deras kunder inom de segmenten som de är verksamma inom. För att de ska kunna bli en helhetsleverantör bedriver de egen produktion och produktutveckling inom koncernen, de har stora lager i sina lokaler i Kungälv samt samarbetar tätt med systerföretag och andra samarbetspartners.

Om Tjänsten som Säljare:

I rollen som Säljare inom Berg & Tunnel kommer du arbeta emot de stora entreprenadbolagen med försäljning inom bland annat bergförstärkning, bult och frost-och vattensäkring. Där kommer du ha dialog med relevanta beslutsfattare inom Inköp, Platschefer och Produktionschefer för att du ska få så bred kontaktyta och förståelse för projekten som möjligt. Du representerar en marknadsledare inom området vilket innebär att du både kommer arbeta med uppsökande försäljning (framför allt mot utländska entreprenörer) samt svara på anbudsförfrågningar och beställningar från befintliga kunder. Det innebär att du regelbundet kommer spendera tid ute på kundbesök såväl som på kontoret för att ta fram offerter och underlag.

Då projekten är spridda över Sverige geografiskt med tyngdpunkt på Stockholm och Västkusten innebär det också en del resande på månadsbasis. Även om projekten är stora och ofta välplanerade dyker det ständigt upp snabba puckar och förfrågningar som gör att ingen dag eller vecka är den andra lik. I rollen rapporterar du till Segmentansvarig men har ett nära samarbete med flera funktioner inom Pretec till exempel Miljö-och Kvalitetsansvarig samt Teknikansvarig. 

Personliga egenskaper:

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att det är viktigt att du som person är ansvarstagande och noggrann. Sannolikt har du också ett inre driv som gör att du trivs i ett högt tempo med många kontaktytor vilket också ställer krav på en god kommunikativ förmåga. Såklart ser vi också att du köper in på vad det innebär med att arbeta för Pretec vad gäller samarbetsvillighet.

Arbetslivserfarenhet:

För att passa i rollen är du sannolikt van vid, och trivs med, att hantera kunddialoger och kontakter antingen som säljare, arbetsledare eller projektinköpare. Du behöver nödvändigtvis inte arbetat med försäljning inom Berg & Tunnel men erfarenhet inom området eller angränsande branscher kommer ses som meriterande i rekryteringsprocessen.

Du bör ha:

  • Erfarenhet av Kundrelationer/dialoger.
  • Ett starkt driv och vilja att lära sig branschen och rollen!
  • God datakunskap inom Officepaketet.
  • Goda kunskaper i Svenska & Engelska i tal och skrift.

Har du dessutom erfarenhet av följande är det en bonus!

  • Erfarenhet av Försäljning.
  • Erfarenhet av NAV (Navision).
  • Erfarenhet inom byggindustri eller angränsande branscher.

Pretec erbjuder dig:

Ett bolag och en roll med korta beslutsvägar och stora möjligheter att påverka din egen och bolagets vardag. Dessutom en god lön, friskvårdsbidrag, kollektivavtal, massage på arbetstid samt sociala event i en tajt organisation.

Övrigt:

Start: Enligt överenskommelse.
Omfattning: 100%, provanställning tillämpas.
Plats: Kungälv, med majoriteten av tiden på plats på kontoret.
Lön: Enligt Överenskommelse.

Låter rollen som Säljare till Pretec intressant? Urvalet sker löpande och rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper!

Ansök här

Ansök här

Josefin Ekström

Search Associate

Josefin@needo.se
+46739399513