Projektörskonsult till IP-Only

Projektörskonsult till IP-Only

Om IP-Only

IP-Only grundades 1999 och är en kommunikationsoperatör som tillhandahåller öppen fiber och är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. IP-Only:s vision är att vara Nordens ledande leverantör av kommunikationsinfrastruktur som driver på och möjliggör det uppkopplade samhället. IP-Only vill bygga ett hållbart fibernät som bidrar till den digitala utvecklingen och verkar för att alla ska få tillgång till fiber.

Med utgångspunkt i deras stabila fibernät utvecklar de produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter. IP-Only:s öppna fibernät gör det möjligt för konsumenter i flera delar av Sverige att beställa bredbandstjänster från flertalet olika operatörer.

Din roll som Projektör

I din roll som Projektör tillhör du en projektgrupp och arbetar med projekt av olika storlek och varierande komplexitet. Arbetet i tilldelade projekt sker både självständigt och tillsammans med kollegorna i projektgruppen. Du som Projektör ansvarar för projektering av fibernät från uppstart av projektet fram till byggslut. Du startar upp projektet med beredning, följer upp under byggnationen för att slutligen sammanställa dokumentationen då projektet är avslutat. Inget uppdrag är det andra likt och varierar från finprojektering till grovprojektering. Sammanfattat består rollen av att:

 • Ansvara för projektering av fibernät från uppstart till färdigställt projekt
 • Sammanställa anläggnings- och schaktplaner, presentera lämpliga anläggningsmetoder med hänsyn till mark- och terrängförhållandena i området
 • Genomföra fältundersökningar för att se över mark- och terrängförhållanden
 • Upprätta underlag för utförandeentreprenaden
 • Vid behov delta i byggmöten med byggledning samt entreprenörer

Dina kvalifikationer

 • Några års erfarenhet av att arbeta med projektering fibernät och fiberentreprenad
 • Tagit fram arbetshandlingar och planering av arbete
 • Utbildning inom Bas U/P
 • Relevant eftergymnasial utbildning, tex ingenjörsutbildning, nätverkstekniker, är meriterande
 • Certifikat för Robust fiber och utbildning inom Arbete på väg är meriterande
 • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

För att lyckas i rollen som Projektör är det viktigt att vara en lagspelare som vågar lyfta sina tankar och idéer. Du som person är uppmärksam, framåtlutad och har en positiv vilja. Vi ser även gärna att du trivs med att ha många bollar i luften och är lösningsorienterad. Vidare bör du vara van vid många kontaktytor och trivs i en snabbrörlig miljö.

Vad IP-Only erbjuder dig

IP-Only kommer säkerställa att du har de bästa förutsättningar för att lyckas i rollen som Projektör och utvecklas tillsammans med bolaget. Sammantaget är det en spännande, varierande och utmanande roll där du får möjlighet att visa framfötterna och bidra till att digitalisera Sverige.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Konsultuppdrag på heltid
Plats: Arbetet sker i Örebro och Kristinehamn, där du främst arbetar ifrån föredragen ort
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Projektör till IP-Only intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Peter Priklonsky

Sr. Search Associate

peter.p@needo.se

0707763774