Redovisningsansvarig till Landia

Redovisningsansvarig till Landia

Om Landia

Landia bedriver aktiv förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter och bostäder med fokus på Storstockholm. Bolaget ägs och drivs av dess grundare och ägare Jonas Ramstedt, Olof Rämsell och Ludvig Rosén tillsammans med bolagets medarbetare. Landia är det överlägset största bolaget i koncernen Ramstedt Gruppen och förvaltar fastigheter till värde om ca 5,5 mdr. Koncernens årliga hyresintäkter uppgår till ca 250 mkr varav ca 225 mkr är hänförligt till Landias fastigheter. Stabila hyresintäkter, låg belåning och mycket god likviditet gör Landia till ett finansiellt stabilt bolag. I Ramstedt Gruppen ingår även J&G Invest, SIBS AB samt andra mindre investeringar.

Landia strävar efter att vara framstående inom hållbar förvaltning och utveckling av fastigheter vilket gagnar såväl deras kunder som samhället i stort. Landias förvaltningsfilosofi bygger på stor flexibilitet där hyresgästen alltid är i fokus.

Om rollen som Redovisningsansvarig

Som Redovisningsansvarig arbetar du i en bred roll med en stark påverkan på processer och rutiner. Du arbetar i ett team bestående av ekonomiassistent och ekonomichef, som du även rapporterar till. Rollen innefattar ansvar för den löpande bokföringen med tillhörande bokslutsarbete, årsredovisningar, inkomst- och fastighetstaxeringsdeklarationer m.m. Du visar på ansvarstagande för helheten, genom att vidta aktiva åtgärder i delar av ovan nämnda processer. Du arbetar proaktivt i andra processer som påverkar kvaliteten i ditt primära ansvarsområden. Rollen innefattar kontaktytor både internt och mot externa intressenter som leverantörer, banker och myndigheter för att kvalitetssäkra processer. I rollen ingår, men inte uteslutande:

 • Ansvar för den löpande bokföringen och bokslutsarbetet med fokus på leverantörsfakturor
 • Årsredovisningar
 • Inkomst- och fastighetstaxeringsdeklarationer
 • Anläggningsredovisning med fokus på fastigheter
 • Överlåtelsetransaktioner
 • Representationsregler
 • Avstämning interna mellanhavanden
 • Arbeta med processer och rutiner

Kvalifikationer

 • Några års erfarenhet av kvalificerad redovisning
 • Systemintresse är starkt meriterande och goda Excelkunskaper är ett krav
 • God förståelse för representation ur ett skatteperspektiv
 • Engelska i tal och skrift är ett krav
 • Tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen ses som starkt meriterande

Som Redovisningsansvarig på Landia är du noggrann i ditt arbete där du fokuserar på detaljer samtidigt som du är ambitiös och kan se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är ansvarstagande för helheten genom att vara aktiv och ta initiativ i processer där dina färdigheter kan tillämpas. Du delar gärna med dig av din kunskap och bidrar med en social och uppmuntrande stämning till dina kollegor.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Rekrytering 
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Redovisningsansvarig hos Landia intressant? Urvalet sker löpande, så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.

Peter Priklonsky

Sr. Search Associate

peter.p@needo.se

0707763774