Försäljningsingenjör till Emerson Automation Solutions!

Försäljningsingenjör till Emerson Automation Solutions!

Vill du bli en del av ett tekniskt storföretag med över 88 000 anställda världen över? Drivs du av att hjälpa kunder med deras tekniska utmaningar och vill arbeta på ett marknadsledande globalt företag? Vill du ansvara för att leverera kundanpassade lösningar inom automation? Då kan tjänsten som Försäljningsingenjör hos Emerson Automation Solutions i Stockholm vara något för dig!

Din roll som Försäljningsingenjör
I rollen som Försäljningsingenjör tillhör du Emerson Automation Solutions säljorganisation och kommer ingå i ett team om cirka 25 medarbetare. Inom organisationen har du stöttning av såväl innesäljare som tekniska supportmedarbetare. Du kommer arbeta kund- och resultatfokuserat och ansvara över din egen kundportfölj inom ett av Emersons fyra kundsegment inom industrin i Sverige. Dessa kundsegment utgörs av Industrial Automation, Process, Analytical & Medical samt Machine Automation.

Du kommer driva och utveckla relationen med dina kunder och ha ett långsiktigt förhållningssätt för att bli kundernas strategiska partner. Emerson tillhandhåller verktygen så att du kommer få en bred teknisk förståelse och en god branschkännedom inom industrin. Du kommer att agera rådgivande till kunderna genom en löpande dialog och vara observant för kommande projekt för att guida dem genom deras tekniska utmaningar och nyttan Emersons produkter och lösningar skapar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Med stöttning av kollegor ansvara för att utveckla affären med Emersons befintliga kunder inom ditt specifika kundsegment inom industrin genom att hjälpa dem med deras tekniska utmaningar.
  • Projektleda den befintliga affären med tillhörande leverans av projekt och produkter.
  • Driva nykundsförsäljning genom att identifiera, skapa och utveckla nya kundsamarbeten. 

Om dig
Du arbetar idag i en teknisk tjänst med kundkontakt inom industrin. Sannolikt ansvarar du inte för dina egna kunder utan är delaktigt i kunddialog i en supporterande roll. Alternativt arbetar du med försäljning inom industrin och är redo att ta nästa steg till en marknadsledande aktör. Med stor sannolikhet arbetar du idag som Serviceingenjör, Teknisk Support, Teknisk Innesäljare, Säljkoordinator alternativt är du redan i en Teknisk Försäljningsroll. Du har en teknisk ingenjörsutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav såväl som goda kunskaper i Svenska och Engelska.

För att på framgångsrikt ansvara för egna kunder inom industrin krävs det att du har ett starkt kundfokus, får energi av mötet med andra människor och är tekniskt kompetent. Du utgår från Stockholm och dina kunder är nationella, vilket innebär kundbesök även utanför Stockholmsregionen.

Viktigt för tjänsten

  • Erfarenhet av att bygga goda relationer med kundföretag inom industrin.
  • Gedigen kompetens och kännedom av tekniska produkter och lösningar, gärna inom  något av Emersons fyra kundsegment; Industrial Automation, Process, Analytical & Medical och Machine Automation.
  • Utbildad ingenjör inom Mekatronik, Industriell ekonomi, Teknisk fysik eller Maskinteknik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Svenska & Engelska i tal och skrift.
  • B-körkort.

Vad Emerson erbjuder dig
Emerson är amerikanskägda och ett av USA:s största företag. Med detta finns goda utvecklingsmöjligheter och karriärvägar i både Sverige så väl som internationellt. Som Försäljningsingenjör på Emerson har du även tillgång till en unik support bestående av tekniska branschexperter som du kan bolla idéer med och utveckla ditt nätverk. Vidare kommer du att få arbeta med befintliga kunder samtidigt som du aktivt engagerar dig i nykundsförsäljning för att stärka affären och din egen utveckling. Emerson erbjuder förmånsbil, bonuspaket, friskvårdsbidrag, subventionerad lunch i personalrestaurangen och möjlighet att arbeta på distans tre dagar i veckan. Som anställd på Emerson tar du också del av deras ett attraktivt förmånspaket vilket bland annat innefattar karriärrådgivning.

Övrigt
Start: Omgående, eller enligt överenskommelse.
Omfattning: 100%, Heltid.
Plats: Stockholm, Göteborg eller Karlstad med omnejd.
Lön: Marknadsmässig fast lön plus bonus.

Låter rollen som Försäljningsingenjör till Emerson Automation Solutions intressant? KUL! Urvalet sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag! Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Emilia Andersson

Search Associate

Emilia@needo.se