Field Service Specialist inom DCS till Honeywell!

Field Service Specialist inom DCS till Honeywell!

Har du erfarenhet av DCS och/eller Safety Systems? Drivs du av tekniska utmaningar och vill arbeta på Honeywell? Vill du ansvara för att leverera kundanpassade lösningar inom automation? Då kan tjänsten som Field Service Specialist hos Honeywell vara något för dig!

Din roll som Field Service Specialist
I tjänsten som Field Service Specialist kommer du att arbeta med kunder med Distributed Control Systems (DCS) och / eller Safety Systems. I rollen kommer du att vara kundens rådgivare i frågor om utveckling av produktionen ur ett tekniskt- och säkerhetsperspektiv. Du kommer att ansvara för att installation och underhåll av bolagets produkter där du säkerställer funktionaliteten genom felsökning, konfigurering, implementation och driftsättning. I rollen kan du komma att övernatta en till två dagar i veckan för att utföra serviceuppdrag och interna utbildningar inom Sverige, Norge och Danmark.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Agera förstakontakt gentemot bolagets kunder via telefon, email eller remote samt på plats hos kund.
  • Ansvara för DCS och/eller Safety Systems-optimering, felsökning och förebyggande underhåll.
  • Du kommer att ansvara för projektets olika faser från att förstå användarkrav, dokumentation, granska krav och testa produkterna.

Om dig
Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom Automation, Mekatronik, Programmering och/eller Maskin. Alternativt ser vi att du har arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig där du arbetat med DCS och/eller Safety Systems. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav. För att lyckas i rollen behöver du behärska flytande engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

Vidare söker vi dig som trivs bra med att arbeta kundnära och som förstår vikten av god service. Med hjälp av din tekniska kompetens och problemlösningsförmåga har du utvecklat en stark känsla för att underhålla och utveckla samarbeten. Vi ser också att du är en lagspelare som gärna delar med dig av dina färdigheter så att ni som team optimerar tillvägagångssätt såväl som processer.

Viktigt för tjänsten är

  • Gedigen teknisk kompetens inom DCS och/eller Safety Systems, gärna inom processindustrin.
  • Engelska i tal och skrift.
  • Körkort B och flexibilitet till resor och övernattningar.

Vad Honeywell erbjuder dig
Honeywell är ett marknadsledande företag som är verksamma inom automation med ett starkt fokus på innovation och utveckling inom processindustrin. De erbjuder gedigen upplärning i form av teori varvat med praktik, möjligheter att bli certifierad inom olika delar i bolaget samt vidareutvecklas inom rollen i olika steg. Som medarbetare hos vår kund tar du del av en kompetensutvecklingsplan och det finns många exempel på medarbetare som gjort karriär, både genom fortsatt teknisk specialisering samt inom ledande befattningar.

Du erbjuds en förmånlig lön, provision, tjänstebil, frihet under ansvar och ett sammansvetsat team.

Övrigt
Start: Omgående, eller enligt överenskommelse.
Omfattning: 100%, Heltid.
Plats: Göteborg med omnejd.
Lön: Enligt överenskommelse.

Låter rollen som Field Service Specialist till Honeywell? Urvalet sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag! Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Lisa Steffensen

Recruitment Consultant

lisa@needo.se