Driven Försäljningschef till ALLIANCE+

Driven Försäljningschef till ALLIANCE+

Om ALLIANCE+
ALLIANCE+ är en av de ledande serviceleverantörerna av Facility Management-lösningar i Sverige och har sitt huvudkontor i Stockholm. ALLIANCE+ har nyligen blivit uppköpta av tyska börsnoterade Mutares. Det är en spännande resa som bolaget ska påbörja och målsättningen är att utveckla företaget framåt till sin fulla potential. ALLIANCE+ befinner sig på en tillväxtresa och söker en försäljningschef som vill vara med och utveckla företaget mot deras högt uppsatta tillväxtmål!

ALLIANCE+ kunder inkluderar några av de största företagen i Norden samt medelstora privata företag, hotellkedjor, butiker och myndigheter inom den offentliga sektorn.

Din roll som Försäljningschef
Som Försäljningschef är du en viktig spelare i företaget och har det yttersta ansvaret i att driva och utveckla din verksamhet samt ditt team som består av 5 personer. Du rapporterar direkt till VD och är en del av ledningsgruppen med både strategiskt och operationellt ansvar.

I rollen som Försäljningschef består arbetet både av strategiska, arbetsledande och operationella element. Du kommer till exempel sätta försäljningsstrategin, sätta och följa upp relevanta mål samt utveckla försäljningspipelinen tillsammans med de övriga i säljteamet. Som Försäljningschef kommer du att leda, styra och utveckla medarbetarna i sina roller samt arbeta med operativt försäljningsarbete av lokalvårdstjänster inom din region och nationellt.

Som Försäljningschef förväntas du dela din tid ca 50/50 mellan strategiskt/arbetsledande arbete och operativt arbete. Du kommer att ha egna uppsatta försäljningsmål och förväntas bidra till nykundsförsäljning och utveckling av befintliga strategiska kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

 • Leda och utveckla säljorganisationen och ditt team
 • Utveckla ALLIANCE+ försäljningsstrategi, inklusive utvecklingen av serviceportföljen, verksamhetsutveckling, omvärldsbevakning och kundsegmentering.
 • Ansvara, utveckla och säkerställa efterlevnad av säljprocesser samt leda dina affärsprocesser internt och externt.
 • Systematiskt arbeta med att kartlägga och bearbeta nya kundämnen, utveckla anbud samt förhandla kommersiella villkor i kundkontrakt.
 • Arbeta tvärfunktionellt och samarbeta med driftorganisationen för korrekta anbud och effektiv uppstart av nya kontrakt.
 • Ekonomiskt ansvar för din verksamhet med årligt budget- och planeringsarbete för att uppnå fastställda mål. Fortlöpande vinst- och avslagsanalyser för både ditt eget säljområde samt för övriga i säljteamet.
 • Aktivt deltagande i företagsledningen och självständigt driva företagsövergripande utvecklingsprojekt.
 • Systemansvarig för CRM-system.

Dina kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom professionell säljmetodik eller motsvarande.
 • 5–10 års erfarenhet av komplex försäljning av tjänst/koncept (värdebaserad försäljning) gärna inom FM och Lokalvård.
 • Minimum 2 års erfarenhet av att leda säljteam. Gärna erfarenhet av att leda på distans.
 • Erfarenhet av att förhandla privata och offentliga komplexa avtal. Goda kunskaper inom LOU.
 • God datoranvändare med goda kunskaper i Office-paketet, offert-system, kalkylsystem samt vana vid att arbeta i CRM-system.
 • Erfarenhet inom affärs-och tjänsteutveckling inom företrädesvis lokalvårdssektorn.
 • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift.
 • B-körkort.

För att lyckas i rollen som Försäljningschef hos ALLIANCE+ är du en driven och kommunikativ person som kan arbeta nära den operativa verksamheten på ett professionellt sätt. Du har en förmåga att lösa olika problem samt är en stark och prestigelös ledare som både är kreativ och utvecklingsorienterad. Du har en mycket god affärsförståelse, säljmetodik samt vet hur kunder bemöts på bästa sätt.

ALLIANCE+ erbjuder dig
ALLIANCE+ har kollektivavtal varpå din anställning kommer omfattas av tjänstemannaavtal mellan Almega-Unionen/Ledarna. ALLIANCE+ främjar ett hållbart arbetsliv där medarbetares hälsa är en viktig del och erbjuder därför friskvårdsbidrag enligt policy. 

Övrigt
Start: Omgående eller enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid, 100%

Plats: Stockholm

Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Försäljningschef till ALLIANCE+ intressant? I samband med julledigheter så kommer urval att ske efter storhelgerna, vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Enligt EU-direktiv (2009/52/EG) måste ALLIANCE+ som arbetsgivare kunna påvisa sina medarbetares rättighet att arbeta och vistas inom EU. Vid en anställning på ALLIANCE+ måste du därför kunna bevisa din rätt att arbeta inom EU genom att uppvisa ditt medborgarskap (exempelvis pass eller nationellt ID). Är du medborgare utanför EU/EES måste du även kunna uppvisa ditt arbetstillstånd.

Nora Bengtsson

Search Associate

nora@needo.se

073-868 05 06