Avdelningschef till Dagab Inköp och Logistik – Varuflödesadministration!

Avdelningschef till Dagab Inköp och Logistik – Varuflödesadministration!

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor, som t.ex. Hemköp, Willys, Urban Deli, Mat.se, Snabbgross och Apohem samt CityGross. Dagab äger och utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Verksamheten vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport – till hur man är mot varandra. På så sätt ger Dagab sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. Med andra ord – hos Dagab är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga Dagabs medarbetare är för dem. Välkommen du med! 

Om Dagab

Dagab Inköp & Logistik AB är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment till inköp. I Bålsta nordväst om Stockholm bygger Dagab ett 100 000 m2 stort logistikcenter. Anläggningen blir högautomatiserad och anpassad för att leverera mat och andra varor till omkring 10 miljoner människor.

Det mest centrala för Dagabs framgång är de anställda som bygger och arbetar i verksamheten. Logistikcentret kommer vara i drift 2023, och verksamheten kommer vila på goda värderingar för jord, människa och samhälle – något som genomsyrar allt ifrån deras sortimentsutveckling och transport till hur man agerar mot dess medarbetare.

Din roll som Avdelningschef Varuflödesadministration och Sortimentskoordinering i Jönköping

Som Avdelningschef har du ansvar för ett team på 11 medarbetare inom avdelningen för Varuflödesadministration & Sortimentskoordinering. Personerna i teamet har du ett medarbetaransvar för. En stor del av rollen handlar därav om att involvera, engagera och coacha medarbetarna i deras dagliga arbete. Du ingår i ett team med två andra avdelningschefer och tillhör funktionen Varuflödessupport och Kommunikation.
 
Avdelningen ansvarar för att operativt administrera bl. a kampanjer, prislistor, reklamationsuppföljningar och masterdata på leverantörs- och artikelnivå samt operativ utförsäljning och administration av överskottsvaror. Avdelningen är också ett stöd till övriga funktioner och avdelningar inom hela varuflödesprocessen. Detta genom att via visualiseringar och verktyg möjliggöra datadrivna beslut och mätbarhet för affärsmål.
Ditt huvudansvar som Avdelningschef är att följa upp, optimera och säkerställa Dagabs struktur och rutiner för varuflödesadministration och sortimentskoordinering mot butik och kedja.

För att kunna möta morgondagens arbetssätt strävar Dagab efter att höja kompetensen i hela verksamheten genom en intern utbildningssatsning samt med ett processinriktat arbetssätt. Ditt ansvar är att stötta och hjälpa medarbetarna att applicera dessa kunskaper och arbetssätt. Kortfattat består rollen av, men inte uteslutande:

 • Personalansvar för 11 medarbetare i operativ verksamhet på avdelningen
 • Huvudansvaret är att följa upp, optimera och säkerställa struktur och rutiner för varuflödesadministration och sortimentskoordinering mot butik och kedja
 • Säkerställa att avdelningen stöttar övriga funktioner och avdelningar inom hela varuflödesprocessen med relevanta uppföljningar och rapporter
 • Taktiskt planera verksamheten Varuflödesadministration och Sortimentskoordinering
 • Säkerställa att avdelningen levererar enligt uppsatta målsättningar
 • Ansvar för kontaktytor både inom Dagab och kedjorna inom Axfood

Dina kvalifikationer

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom Logistik, Supply chain och/eller industriell ekonomi
 • Erfarenhet av att arbeta i en organisation som genomgår förändring i en ledande position med medarbetaransvar
 • Meriterande med kunskap i SAP
 • Erfarenhet från dagligvaruhandeln är meriterande
 • Starkt meriterande med erfarenhet från Supply Chain eller Retail
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska

För att lyckas i rollen är det viktigt att besitta en god förmåga att leda, coacha och stötta. Du som person bidrar med att skapa engagemang och skapar en delaktighet i din omgivning. Vi ser gärna att du har en fallenhet för struktur, har ett holistiskt synsätt och uppskattar analytiskt tänkande. Är du även en strukturerad, nyfiken och kommunikativ person med en god samarbetsförmåga är detta möjligheten för dig!

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Plats: Jönköping

Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Avdelningschef till Dagab intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Lukas Ekholm

Search Associate

lukas@needo.se