Avdelningschef Varuflödesplanering Utflöde till Dagab Inköp & Logistik

Avdelningschef Varuflödesplanering Utflöde till Dagab Inköp & Logistik

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor, som t.ex. Hemköp, Willys, Urban Deli, Mat.se, Snabbgross och Apohem samt CityGross. Dagab äger och utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Verksamheten vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport – till hur man är mot varandra. På så sätt ger Dagab sina kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. Med andra ord – hos Dagab är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga Dagabs medarbetare är för dem. Välkommen du med!

Om Dagab

Dagab Inköp & Logistik AB är en gemensam organisation för inköp, lager och transport till Willys, Hemköp och Axfoods övriga butikskedjor. Dagab har en nyckelroll i Axfoods arbete med att ständigt effektivisera varuflödet från sortiment till inköp. I Bålsta nordväst om Stockholm bygger Dagab ett 100 000 m2 stort logistikcenter. Anläggningen blir högautomatiserad och anpassad för att leverera mat och andra varor till omkring 10 miljoner människor.

Det mest centrala för Dagabs framgång är de anställda som bygger och arbetar i verksamheten. Logistikcentret kommer vara i drift 2023, och verksamheten kommer vila på goda värderingar för jord, människa och samhälle – något som genomsyrar allt ifrån deras sortimentsutveckling och transport till hur man agerar mot dess medarbetare.

Din roll som Avdelningschef Varuflödesplanering Utflöde Stockholm

Dagab söker nu en Avdelningschef för avdelningen som ansvarar för varuflödesplaneringen av utflödet till deras olika butiker. Rollen är en nyckelposition inom funktionen Varuflödesplanering (VFS), inom Dagab logistik.

Som Avdelningschef för varuflödesplanering utflöde ansvarar du för ett team på 14 medarbetare som du stöttar och skapar rätt förutsättningar för deras utveckling. Teamet du leder arbetar i huvudsak med planering, uppföljning och styrning av utflödet till butik på taktisk och operativ nivå samt säkerställer det operativa utflödet där en stor del går ut till butikerna via Autoorder. Du sätter upp planeringen för verksamheten kortsiktigt som långsiktigt och säkerställer att avdelningen levererar efter målsättningar. Ditt arbete består av taktiska uppgifter och en del löpande operativ problemlösning. Som Avdelningschef rapporterar du till Chef Varuflödesplanering Utflöde. Du har en nyckelroll inom varuflödesstyrningen med många olika kontaktytor både inom Dagab och kedjorna inom Axfood. Kortfattat består rollen av, men inte uteslutande:

  • Personalansvar för 14 medarbetare inom Varuflödesplanering Utflöde
  • Planera samt bedriva medarbetarutveckling
  • Taktiskt planera verksamheten Varuflödesplanering Utflöde
  • Säkerställa att avdelningen levererar enligt uppsatta målsättningar
  • Löpande operativ problemlösning
  • Ansvar för kontaktytor både inom Dagab och kedjorna inom Axfood

Dina kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom Logistik, Supply chain och/eller industriell ekonomi
  • Erfarenhet av att arbeta i en organisation som genomgår förändring i en ledande position med medarbetaransvar
  • Meriterande med kunskap i SAP
  • Erfarenhet från dagligvaruhandeln är meriterande
  • Starkt meriterande med erfarenhet från Supply Chain eller Retail
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska

För att lyckas i rollen är det viktigt att besitta en god förmåga att leda, coacha och stötta. Du som person bidrar med att skapa engagemang och skapar en delaktighet i din omgivning. Vi ser gärna att du har en fallenhet för struktur, har ett holistiskt synsätt och uppskattar analytiskt tänkande. Är du även en strukturerad, nyfiken och kommunikativ person med en god samarbetsförmåga är detta möjligheten för dig!

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Avdelningschef till Dagab intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Peter Priklonsky

Search Associate

peter.p@needo.se

0707763774