Avdelningschef Common Platform till Tyréns AB

Avdelningschef Common Platform till Tyréns AB

Om bolaget

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 3 000 medarbetare och verksamhet i Sverige, England, Estland, Litauen, Polen och Bulgarien.

Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Om rollen som Avdelningschef Common Platform

I rollen som Avdelningschef Common Platform kommer du ansvara över en av tre avdelningar inom enheten IT Sweden där du är en del av ledningsgruppen. På avdelningen arbetar idag 10 personer med utveckling och implementering av applikationer, integrationer och IT-system i Tyréns IT-miljöer. Du rapporterar till Head of Business Automation & IT Sweden.

I din roll som Avdelningschef leder du arbetet inom avdelningen genom ett agilt arbetssätt med målet att medverka till bolagets digitala transformation. Du har budget- och personalansvar. Du ansvarar även för att bygga upp en struktur inom avdelningen men också för bolaget i stort för att sätta upp nya processer för vår digitala utveckling. I rollen ingår även:

  • Stödja de agila teamen i arbetet med vision och roadmap
  • Implementering av och leda utvecklingen genom DevOps
  • Tillsammans med IT Sveriges ledningsgrupp se till att Tyréns har rätt lösningar för den digitala transformation som bolaget står inför
  • Se behov utifrån förändringar i vår omvärld, bedöma konsekvenser för Tyréns samt vidta åtgärder

Kvalifikationer

  • Universitets-eller högskoleutbildning inom Civilingenjör/IT eller liknande område
  • Kunskap inom agilt arbetssätt och DevOps
  • Erfarenhet av strategiskt arbete med digital transformation
  • Erfarenhet av personalansvar samt budgetansvar
  • Meriterande att ha arbetat med Azure DevOps

I rollen som Avdelningschef för Common Platform har du lätt för att samarbeta med andra personer. Du har ett prestigelöst förhållningssätt och är kommunikativ i ditt ledarskap för att på bästa sätt få med dig ditt team och resten av organisationen i den digitala transformationen. Du besitter även en förmåga att se olika medarbetares kompetenser och hur dessa bäst kommer till sin rätt för att utveckla organisationen.

Viktigt är även att du förstår vikten av att arbeta värderingsstyrt och delar Tyréns värdegrund, ”Create, Challenge & Connect”.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Rekrytering 
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Avdelningschef Common Platform hos Tyréns intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.

Hugo Enberger

Sr. Search Associate

hugo.enberger@needo.se

070 764 10 24