Analytisk Förpackningstekniker till global fordonskund!

Analytisk Förpackningstekniker till global fordonskund!

Logistiker | Förpackningstekniker | Tekniker| Logistikingenjör

Är du en fena på simulering och har erfarenhet av att ta fram optimala packningsförslag för varierande emballage? Är du en problemlösare som tänker utanför boxen för att hitta de bästa lösningarna? Har du samtidigt en analytisk förmåga och ett brinnande intresse för logistik? Då kan tjänsten som förpackningstekniker passa dig!

Om tjänsten
I rollen som förpackningstekniker kommer du att ta fram förpackningsförslag för både nya och existerande artiklar för vår fordonskund. Artiklarna kan bestå av allt från skruvar och muttrar till stora skärmar. Med hjälp av interna simulerings- och visualiseringsverktyg, cad-ritningar och information om artiklar och befintliga paketeringslösningar, kommer du att göra analyser för vilken förpackning som är mest optimal utifrån faktorer som exempelvis volym, vikt och känslighet. Du tar även hänsyn till produktion, transport och leverantör. Ditt valutbud består av företagets standardemballage där du finner ett stort utbud av förpackningar, boxar och pallar. Du tar med andra ord inte fram en ny förpackningslösning utan väljer den bästa bland befintliga. I rollen kommer du att ha ett nära samarbete med din lokala Platschef, en Regional koordinator samt andra Förpackningstekniker. Du kommer också att föra täta dialoger med inköp och externa leverantörer för att hitta den bästa lösningen för samtliga parter. En framgångsfaktor för att lyckas i rollen är en god förståelse för logistikflödet samt förmågan att kunna vrida och vända på olika parametrar för att hitta det bästa förpackningsförslaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

  • Analys, simulering och visualisering för att hitta bästa förpackningslösningen för samtliga involverade parter.
  • Komma med förpackningsförslag för både nya och existerande artiklar i samråd med leverantör och inköp.
  • Ansvara för en egen leverantörsportfölj.

Om dig
Vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasial utbildning inom teknik och/eller logistik eller har arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Vidare är det ett stort plus med erfarenhet av simuleringsverktyg för att snabbt kunna sätta sig in i kundens interna system. Du kommer att arbeta i ett globalt bolag – därmed är det väsentligt att du behärskar svenska så väl som engelska flytande.

För att lyckas i rollen som Förpackningstekniker behöver du vara en kommunikativ, lyhörd och analytisk person. Du värderar goda dialoger så väl som samarbete och har en god förståelse för hela logistikflödet. Vidare stimuleras du av att lösa problem och motiveras av att hitta det mest optimala tillvägagångssättet. 

Viktigt för tjänsten är:

  • Eftergymnasial utbildning inom logistik, teknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Flytande språkkunskaper i svenska och engelska.
  • Att du är analytisk, öppensinnad och kommunikativ.

Övrigt
Anställningsform: Långsiktigt konsultuppdrag.
Placering: Göteborg, Tuve.
Lön: Genomsnittlig månadslön.

Varmt välkommen med din ansökan!

Emilia Andersson

Search Associate

Emilia@needo.se