Product Manager till Froda

Product Manager till Froda

Om bolaget

Froda grundades 2015 med en tydlig idé – att revolutionera bankupplevelsen för entreprenörer genom att göra det smidigt och prisvärt att investera i sina idéer. Idag är de ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har stöttat över 15,000 företag att växa. Bolaget är ett kreditinstitut som har statlig insättningsgaranti och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn. Bakom bolaget står många namnkunniga investerare och talanger från bl.a. Avanza, Spotify, Google och Klarna. Frodas styrelseordförande är Nicklas Storåkers (fd. VD Avanza).

Froda vill ge mindre företag lika bra möjligheter att växa som större företag. Med det som utgångspunkt har de utvecklat deras tjänst där du som entreprenör och småföretagare snabbt kan investera i ditt bolag, till bästa tänkbara villkor utifrån just dina förutsättningar och ditt behov av finansiering. Deras mål och ambition är att du alltid ska finna den bästa finansieringslösningen för just ditt företag hos Froda.

Om rollen som Product Manager

Som Product Manager på Froda är ditt främsta ansvar att se till att produkten utvecklas i enlighet med företagets övergripande strategi. Du förväntas förstå slutanvändarnas behov och kommer tillsammans med 5 andra kollegor i Customer Enablement teamet ansvara för att skapa en fantastisk upplevelse för Frodas befintliga kunder.

Du kommer att arbeta krossfunktionellt i gränslandet mellan teknik och kund, du förväntas bidra med strategiskt sammanhang och riktning för produktens utveckling och kommer att arbeta nära de kommersiella teamen för att säkerställa att deras feedback når produktutvecklingsprocessen. 

I rollen kommer du även:

  • skriva produktspecifikationer och användarberättelser med input från ditt team samt från andra intressenter
  • definiera mätvärden och analysera produktens prestanda, samt översätta det till meningsfulla förbättringar med högsta inverkan på användaren och affärsvärdet med fokus på de befintliga kunderna
  • samarbeta med partners i hela organisationen för att se till att ni uppfyller företagets kort- och långsiktiga mål, samt ansvara för att skapa en värdefull och användarvänlig produkt

Kvalifikationer

  • Minst 3 års erfarenhet av liknade arbete, gärna med UX bakgrund
  • Erfarenhet av att sätta och utföra en produktbacklog
  • Erfarenhet av datadriven produktutveckling
  • Erfarenhet av att analysera data
  • Meriterande med erfarenhet av SQL
  • Svenska och engelska i tal och skrift

För att lyckas i rollen som Product Manager är du strukturerad, energisk och påhittig och gör vad som krävs för att få jobbet gjort. Därtill har du ett öga för detaljer och kan balansera flera prioriteringar samtidigt. Vi ser gärna att du är en duktig kommunikatör som kan kommunicera med olika intressenter och stakeholders.

Övrigt

Start: Omgående
Omfattning: Direktrekrytering
Plats: Stockholm, Gamla stan
Lön: Enligt överenskommelse 

Låter rollen som Product Manager till Froda intressant? I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Omar Zaghdane

Senior Recruitment Consultant

omar@needo.se

0707479036