Processpecialist inom Ekonomi till Axfood AB

Processpecialist inom Ekonomi till Axfood AB

Om Axfood

“Axfood grundades år 2000. Koncernen består av en familj av varumärken och är unik i sitt slag på den svenska marknaden. Inom Axfood tror vi på allas rätt till prisvärd, bra och hållbar mat. Här ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Axfood Snabbgross och Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash.

Tror du också på allas rätt till prisvärd, bra och hållbar mat? Vill du samtidigt vara med på en resa i en spännande bransch där nytänkande, engagemang och driv är viktiga ingredienser? Välkommen till Axfoodfamiljen!

Genom vår koncerns många varumärken, kompetenser och bakgrunder har vi kraften att tillsammans göra skillnad – på riktigt. Nu letar vi efter dig som vill vara med och utveckla morgondagens dagligvaruhandel.”

Din roll som Processpecialist inom Ekonomi

I rollen som Processpecialist kommer du att tillhöra teamet Process Ekonomi som idag består av 7 personer. Du blir en del av den centrala Koncernekonomifunktion som driver utvecklings- och förändringsprojekt av ekonomiarbetet i hela organisationen. Som Processpecialist är du en nyckelspelare i utvecklingen av Axfoodkoncernens ekonomiprocesser. Du kommer bidra till att säkra kvalitén i koncernens ekonomiska styrning. 

Dina primära arbetsuppgifter kommer vara att arbeta med testautomation av ekonomiflöden samt att delta i koncernens projekt och andra flöden. Du kommer initialt få bygga upp ett testbibliotek och ta fram underlag och förvalta det tillsammans med det andra i automationsteamet samt ha ett tätt samarbete med Applikationsspecialisterna. Utöver det kommer du:

 • Delta i projektmöten, workshops och dagliga stand-ups
 • Delta i och ta ansvar för ekonomiprocessens hantering av testautomation av befintliga processer och nya IT-lösningar
 • Delta i och ta ansvar för e-handelsflödets hantering inom ekonomi
 • Medverka i verksamhets- och IT projekt
 • Delta i kravanalys, framtagande av nya lösningar samt planera och utföra systemtester
 • Resa till kontoret i Jönköping några gånger i månaden

Dina kvalifikationer

 • Erfarenhet från liknande roll motsvarande 3–5 år
 • Eftergymnasial utbildning inom Ekonomi/IT/Teknik eller liknande
 • Mycket god kunskap om ekonomiprocesser och ekonomiflöden
 • Meriterande med vana från testautomation och erfarenhet av SAP ECC
 • Grundläggande kunskap inom teknik
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Du kommer till ett prestigelöst gäng med högt i tak, där tätt samarbete och en härlig teamkänsla genomsyrar organisationen i stort. För att lyckas i rollen som Processpecialist är du framåtlutad, orädd och ödmjuk. Du drivs av ett högt tempo, är lösningsorienterad och ser problemlösning som en stimulerande utmaning. Därtill arbetar du lika bra självständigt som i team samt är ansvarstagande i ditt arbete.

Vad Axfood erbjuder dig

Hos oss finns trygghet och stora utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster. Genom att erbjuda en arbetsplats som speglar det samhälle vi lever i vill vi skapa ett öppet klimat där alla våra medarbetare har möjlighet att utvecklas. Att vi växer och utvecklas tillsammans gör att vi kan leda vägen och utmana en hel bransch. Välkommen till en familj av möjligheter!

Övrigt

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Plats: Centrala Stockholm
Lön: Enligt ök.

Låter rollen som Processpecialist inom Ekonomi till Axfood AB intressant? Urvalet sker löpande tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Felicia Lindhe

Recruitment Consultant

Felicia.lindhe@needo.se

0707618684